- Samme mann står bak tre overgrep

Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene (Østlands-Posten)

Natt til søndag skal en 19 år gammel kvinne blitt voldtatt i Stavern. Politiet etterforsker nå ytterligere to tilfeller av seksuelle overgrep.

27.06.11 10:30

Krimsjef ved politiet i Larvik, Knut Vidar Vittersø, utelukker ikke at det også var snakk om voldtektsforsøk mot to kvinner på Torstrand torg og i Frankendalsveien natt til søndag, skriver Østlands-Posten.

- Det første overgrepet skjedde i halv tre tiden natt til søndag, da en 37 år gammel kvinne var på vei hjem fra byen, forteller Vittersø.

- Frankendalsveien ble kvinnen tilsnakket av en mann som ba om å få kysse kvinnen. Kvinnen avviste mannen, men han trengte seg innpå henne, og ble med kvinnen inn i et portrom. Her begynte han å beføle kvinnen, men ble til slutt skremt og løp fra stedet, sier krimsjefen.

- Samme mann
En drøy time senere ble en 43 år gammel kvinne stanset av en mann i Dronningensgate da hun var på vei hjem fra byen.

- Mannen snakket til kvinnen og gikk tett innpå henne, og tok tak i kvinnen slik at hun falt. Mannen forsøkte så å dra kvinnen med seg etter beina, men hun klarte å sparke mannen flere ganger. Mannen ga da opp forsøke med å få med seg kvinnen og løp fra stedet., sier Vittersø.

Krimsjefen sier at man arbeider ut fra at det er samme mann som står bak de to tilfellene, som han betegner som seksuelt motiverte overgrep, og politiet etterlyser nå en mann i begynnelsen i 20-årene av afrikansk opprinnelse. Mannen skal være ca 180 centimeter høy.

- Vi har nå hatt fire tilfeller av voldtekt, voldtektsforsøk eller seksuelle overgrep på åpen gate den siste uken, og vi har stort fokus på dette, sier Vittersø.

- Vi jobber imidlertid med sakene hver for seg, og jakter på flere gjerningsmenn, sier han.

Kripos i Stavern
Sjef for krimmen ved politiet i Sandefjord, Lars Reieresen, leder etterforskningen i forbindelse med at en 19 år gammel kvinne trolig ble voldtatt i Stavern natt til søndag, og han sier til ØP Nett mandag morgen at man så langt ikke har pågrepet noen for forholdet.

- Vi har snakket med kvinnen som ble utsatt for overgrepet, og vi skal nå avhøre henne på nytt. I tillegg vil vi også avhøre flere vitner i saken, sier Reiersen til avisa.

Kripos var søndag i Stavern for å bistå i den tekniske etterforskningen etter det som trolig var en gjennomført voldtekt.

Les flere saker fra Østlands-Posten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag