*Nettavisen* Nyheter.

- Sandra har et handikap

Dommer i «Isdans», Knut Bjørnsen, mener Sandra Lyng Haugen starter med et handikap.

12.04.07 09:20

(SIDE2): Knut Bjørnsen er en av de fem dommerne i «Isdans» som starter på TV 2 fredag. Side2 fikk overvære generalprøven i Manglerud Ishall i Oslo onsdag kveld.

- Ikke et fortrinn
- Sandra har ikke et fortrinn selv om hun er yngre enn de andre. Hun er jo den med minst trening og har bare gått på skøyter en eneste gang, før hun nå begynte å trene. Hun starter heller med et handikap, forteller den velkjente kunstløpkommentatoren og TV-personligheten Knut Bjørnsen.

Og han burde vite hva han snakker om. Bjørnsen har nemlig kommentert hele sju OL og 25 internasjonale mesterskap i kunstløp i løpet av sin lange TV-karriere. Mange husker ham sikkert som programleder for «Kvitt eller Dobbelt» på NRK også.

Fordel å være grønn
- Ingen vil få toppkarakter av meg, fortsetter han. Da skal det i tilfelle være meget perfekt. Selvsagt utfra forutsetningene, legger han smilende til.

Dommer Christer Tornell mener Sandra heller vil dra fordel av å være helt grønn.

- Det kan være en fordel for henne og partneren at hun ikke har så mye erfaring, mener han. Da kan partneren hennes forme henne som han vil.

- Mer nervøs enn før Idol
Sandra innrømmer selv at hun er veldig nervøs foran fredagen.

- Jeg er mer nervøs nå enn foran «Idol». Dette er i hvert fall noe jeg ikke kan. Jeg har slått halebeinet og det har vært mye knall og fall de siste ukene, innrlømmer hun.

Hennes partner på isen, Aleks Sunde Iversen, er enig i at dette ikke er noe Sandra kan spesielt godt.

- Hun var helt ubrukelig da hun begynte, men nå er hun mye bedre. På spørsmål om hva som er parets sterke kort, svarer Sandra at det må være scenetekke.

- Jeg er jo i hvert fall vant til å stå på scenen, smiler den søte jenta.

Resten av dommerkobbelet på fem sier de er imponert over hvor mye deltagerne har klart å lære seg på fem uker.

- Noen er jo veldig flinke til å showe, mens andre er flinkere teknisk, mener en av de kvinnnelige dommerne, Anita Thorenfeldt Selmer. Hun har selv vært med i både EM og VM.

Dette er dommerne:

Christer Tornell: Tidligere kunstløper, så danser. Vært på det svenske landslaget og deltatt i Svenske Mesterskapet to ganger.

Knut Bjørnsen: TV-personlighet som har kommentert en rekke kunstløp-mesterskap. Både OL og internasjonale mesterskap.

Anita Thorenfeldt Selmer: Norgesmester i Kunstløp, deltatt i både EM og VM.

BjørgRøsto Jensen: Kunstløpdommer i 37 år. Har vært internasjonal dommer siden 1985.

Vibecke Sørensen: Norgesmester tre ganger. Vært med i junior VM og i EM. Visepresident i skøyteforbundet.

Isdans begynner på TV 2 fredag 13.april og det vil i alt være seks programmer som sendes live hver kveld. Programledere er Tommy Steine og Katrine Moholt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.