*Nettavisen* Nyheter.

- Sanksjonene stopper ikke Irans atomprogram

Abuja (NTB-AFP): Irans president Mahmoud Ahmadinejad sa torsdag at de nye internasjonale sanksjonene som nylig ble iverksatt mot landet, ikke kommer til stoppe landets atomprogram.

- Uansett hvor mange sanksjoner som vedtas, vil det ikke medføre den minste endring i vårt atomprogram, sa Ahmadinejad da han talte etter et møte med muslimske ledere i Nigeria torsdag.

- Sanksjonsresolusjonene er kun papir, la presidenten til.

Uttalelsene fra Ahmadinejad kom dagen etter at sjefen for Irans atomprogram, Ali Akbar Salehi, innrømmet at de nye sanksjonene mot landet kan bidra til å forsinke landets atomprogram.

- Hvis målet med sanksjonene er å hindre Irans kjernefysiske aktiviteter, så mener vi at de kan forsinke arbeidet. Men de vil ikke stanse dem, det er sikkert, sa Salehi onsdag denne uken.

FNs sikkerhetsråd innførte nye sanksjoner mot Iran 9. juni som følge av konflikten om atomprogrammet. Både USA og EU vedtok egne utvidede sanksjoner i tillegg til de som Sikkerhetsrådet ble enige om. Vestlige land frykter at iranerne skal utvikle atomvåpen, mens myndighetene i Iran insisterer på at programmet kun har fredelige formål. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.