RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sanksjoner ett av få virkemidler EU har

Oslo (NTB): Sanksjoner er langt på vei den eneste muligheten EU har til å straffe Ukrainas regime, mener seniorforsker Pernille Rieker. Men hun er usikker på om straffetiltak vil ha noen effekt.

EU diskuterte torsdag å innføre sanksjoner mot Ukraina, og både reisenekt for sentrale tjenestemenn og våpenembargo ble vurdert.

- Eventuelle sanksjoner kommer som en direkte reaksjon på en helt uakseptabel voldsbruk mot sivile. EU håper selvsagt at Janukovitsj og hele hans regime nå stanser denne voldsbruken, sier Rieker fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt til NTB.

Hun peker på at dette er både et moralsk standpunkt for å ta avstand fra voldsbruk, men også en refleksjon av EUs bekymring over sviktende sikkerhet i et naboland.

Rieker er likevel usikker på om straffetiltak vil ha noen effekt og peker på at Hviterusslands leder Aleksandr Lukasjenko fortsatt sitter ved makten trass i årelange sanksjoner.

- Spørsmålet er hvilke andre muligheter EU har. En grunn til at sanksjoner har blitt en gradvis viktigere del av EUs utenrikspolitikk, er at dette er ett av de få virkemidlene de har, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere