RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Satellittbilde viser 300 flytende gjenstander

Dårlig vær satte torsdag en stopper for flysøket etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines i Indiahavet.
Dårlig vær satte torsdag en stopper for flysøket etter det savnede flyet fra Malaysia Airlines i Indiahavet. Foto: Paul Kane (Ap)
Sist oppdatert:
Thailandske satellittbilder viser 300 flytende gjenstander i forbindelse med søket etter det savnede passasjerflyet.

Gjenstandene er funnet sør i Det indiske hav, opplyser en tjenestemann overfor nyhetsbyrået AFP.

Gjenstandene er fra to til 15 meter lange, og ligger spredd over et område 2700 kilometer sørvest for den australske byen Perth.

- Men vi kan ikke og tør ikke bekrefte at det er vrakdeler fra flyet, sier administrerende direktør ved det thailandske romfartsdirektoratet, Anond Snidvongs, til AFP. 

Alt om Flight MH370 Live

Han sier informasjonen om observasjonen er videreformidlet til malaysiske myndigheter. Satellittbildene ble tatt mandag.

Fransk satellitt
Snidvongs forteller at gjenstandene ble observert 200 kilometer fra området der en fransk satellitt hadde observert 120 potensielle vrakrester fra flyet.

- Noen av gjenstandene var én meter lange, andre var opptil 23 meter, opplyste Malaysias transportminister Hishammuddin Hussein på en pressekonferanse i hovedstaden Kuala Lumpur.

De franske satellittbildene ble tatt i et område drøyt 2500 kilometer sørvest for Perth på Australias vestkyst, men gjenstandene er hittil ikke funnet verken ved hjelp av skip eller fly. Det kan derfor ikke slås fast at de virkelig skriver seg fra det styrtede flyet.

Dårlig vær
En rekke fly deltar i letingen etter flyet, som var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det antas å ha styrtet i havet 8. mars. Tirsdag måtte både fly og skip innstille letingen som følge av dårlig vær, og torsdag ble flyene nok en gang satt på bakken.

Letingen med skip fortsetter imidlertid. Skipene var også på vei ut av området, men så ble det bestemt at de fem skipene fra Australia og Kina skulle bli og prøve å fortsette letingen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere