- Sats på kjernekraft

Løsningen som kan redde verden er uspiselig for miljøvernerne, skriver TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent Henrik Færevåg oppfordrer til debatt. Ta debatten her.

16.09.04 09:59

Si din mening her

Orkanen Ivan som herjer USAs kyster er bare en av mange denne sommeren. Ekstremværet drepte ifølge artikkel 13 - en gruppe som fremmer ansvarlighet hos store selskaper - 20.000 mennesker i fjor.

Global oppvarming har skylden er det nå enighet om utenfor de rene kranglefant-kretsene. Problemet er at løsningen som kan redde verden er uspiselig for miljøvernerne. En talsmann for det britiske energidepartementet sa denne uken at om Storbritannia skal møte Kyoto forpliktelsene må halvparten av strømmen som lages i UK komme fra atomkraftverk. Dette er en fullstendig u-sving i forhold til dagens politikk.

I de 50 årene vi har hatt kjernekraftverk har vi sett en tragedie av kjempedimensjoner og flere nestenulykker. Men faktum er at tre kjernekraftverk i nærheten av Kobe fungerte utmerket i det store jordskjelvet som var der. Er vi for redd? Bør vi nå satse på en gigantisk, kontrollert og trygg kjernekraftutbygging for å redde verden fra utslipp av klimagasser?

Eller er kjernekraftmotstanderne en så stor del av miljøbevegelsens betalende medlemmer at bevegelsen aldri vil innrømme kjernekraftens fordeler?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.