RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Se hva jeg fant i skapet til mor!

Sist oppdatert:
Krydderet gikk ut i 1986. Noen bedre?

(SIDE2): Terje Harnes og søskenene hans ryddet i skapene til moren (76) i sommer og fant altså krydderet som gikk ut på dato for hele 27 år siden.

- Nøysomheten er kanskje dratt litt langt? sier Harnes til Side2.

På pakken nærmest advares det mot at hvitt pepper er «Veldig sterkt» og at det er «selvskrevent ved komfyren».

- Vi fikk oss en god latter alle mann, sier Harnes.

Etter at Side2 hadde saken der Irina Lee forteller om alle tørrvarene hun måtte kaste , med sin vinner MAARUD Holidaymix fra 2003, fikk redaksjonen oversendt dette bildet fra Terje Olav Hernes.

Kuttet shoppingen

Og noen er kanskje mer nøysomme enn andre og sparer på det meste.

Irina Lee så seg så lei på kjøpepress og overflod at hun bestemte seg for å kutte ut shoppingen. Hun opprettet facebooksiden Stop Shop 2013 der hun har over 1400 medlemmer og fortsatt har hun shoppingfri. Da hun ryddet i skapet idet hun lette etter natron, var det gamle synder som kom tilbake til henne. Irina mener nemlig det er helt hodeløst å måtte kaste så mye mat som mange gjør.

- det er det samme som å kaste penger ut av vinduet. I tillegg er det moralsk og etisk problematisk, med tanke på miljø, overproduksjon av mat og skjevfordelig av verdens matvareressurser.

I saken der hun tar et oppgjør med sine gamle kjøpesynder, har det kommet flere kommentarer fra lesere som har funnet mye gammelt i sine egne skap eller andres!

Her er noen av kommentarene;

- For noen år siden fant eg sursøt saus på glass med best før 1993, på kjølerommet hos gamlingene.

- Jeg bakte akkurat kake med melk som var gått ut på dato for 10 dager siden. Den så fin ut, lukta godt og smakte helt vanlig. Bare tull å helle den ut da. Samme med egg. Ta flyt eller synk-testen, så trenger man ikke tenke på holdbarhetsdatoen på pakka.

- Fant noe gammel vin fra 1947 i kjeller'n på huset jeg flytta inn i nylig, tro den het moton rotskil eller noe sånt. Hvem er det som tar vare på slikt?

- No må det bli slutt på datotullet.«Holdbar til» eller «best før» er lite hold i.Har nett no tømt ein Lett Melk pakke med dato 27.11.2013.Den har stått opna i ca.2 uker igodt kjøleskap. Melka var heilt ok. Kan og nemna at vi i november d.å. åt mylsa som har stått i frysen i 22 -tjueto-år.Den var god som nykokt.Kokken som kokte den gang var med på laget.Hjortekjøtt som låg i frysen i fem år var like godt som ferskt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere