RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

- Se mindre Paradise Hotel

Sist oppdatert:
Nordmenn topper studie over mest fritid.

(SIDE2): Ingen jobber mindre enn oss nordmenn, viser en ny OECD-studie, «Society at a glance».

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Vi tilbringer i gjennomsnitt 1290 timer på jobb i året, og har 7470 timer til fri disposisjon. Det vil si at vi har 20 prosent kortere arbeidstid enn OECD-snittet, skriver Finansavisen.

Undersøkelsen gjelder for de 30 medlemslandene i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

Så mye jobber vi
At vi topper listen forklares blant annet med at vi har kortere ukentlig arbeidstid og flere høytider. I tillegg er vi godt over dobbelt så mange uker borte fra jobben på grunn av sykdom og fødselspermisjon enn snittet. Gjennomsnittsnordmannen jobber dermed 36, 1 av årets 52 uker, melder avisen.

I studien kommer det også fram hva vi bruker all fritiden vår på. Vi bruker 16, 6 prosent av tiden vår på jobb, men størstedelen av tiden vår, 43 prosent, går til søvn, spising og hygiene. Etter dette gjenstår likevel en fjerdedel av tiden vår til ren fritid.

Denne fritiden fyller vi opp foran TV-skjermen. Vi er benket foran TV-en 31 prosent av tiden vår. Gjennomsnittet er imidlertid 36 prosent i denne kategorien. Vi bruker også mye tid på shopping og lufting av hunden.

Hotellkongen Petter Stordalens kommentar til OECD-studien er at vi blant annet bør se mindre på TV3-serien «Paradise Hotel».

- For mye TV og turer med hunden. Med andre ord, mindre Paradise Hotel, mer tur med hunden, bedre helse og BNP, skriver han på Twitter tirsdag formiddag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slapp, slappere, slappest
I fjor viste en annen europeisk undersøkelse som inkluderte 14 land at vi ikke kommer særlig heldig ut av det når det gjelder aktivitetsnivået vårt. Den europeiske undersøkelsen gjaldt for personer i alderen 20-74 år, og viste at folk i land med mest fritid beveger seg minst, og omvendt.

Fysisk aktivitet ble målt i kategoriene reising til fots, sykling, turgåing, idrett og friluft. Norge viste seg å være blant de slappeste landene.

Latvia og Bulgaria tront listen over tidsbruk på fysisk aktivitet. Norge havnet nest sist når det gjelder fysisk aktivitet, kun slått av Belgia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere