RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Se, vi snakker sammen

Twitter-stunt fra Sp-damene.

Tidligere torsdag meldte NRK at Sp-leder Liv Signe Navarsete og Senterungdommens leder Sandra Borch ikke har hatt kontakt siden det mye omtalte oppvaskmøtet i oktober i fjor, etter at Navarsete skjelte ut Borch på en konferanse i Troms.

Men nå har både Borch og Navarsete kastet seg over tastaturet, i et felles Twitter-stunt. De er tydelig opptatt av å vise at de har et godt samarbeid.

«Hei @spdama! Takk for hyggelig melding i morges. Gleder meg virkelig til å starte 2013 nå med et godt samarbeid! #NRK #SeViSnakkerSammen», skriver Sandra Borch torsdag ettermiddag.

Like etterpå svarer Navarsete følgende:

«Hei @SandraNBorch, ja me er inne i eit spennende år - og har mykje å samarbeide om! Gler meg til det:-) #NRK #SeViSnakkerSammen».

Måtte beklage
Bakgrunnen for utskjellingen av Borch, var en kronikk hun hadde skrevet i Aftenposten, der hun pekte på Ola Borten Moe som en sterk kandidat til å overta den dagen Navarsete går av som Sp-leder.

Senterungdommen har reagert sterkt på utskjellingen, og sendte et uvanlig krast brev til Senterpartiets sentralstyre. Det ble deretter oppvaskmøtet i sentralstyret, før Navarsete på en pressekonferanse måtte legge seg flat.

- Jeg gikk langt over streken, sa Navarsete på pressekonferansen.

- Jeg er en vestlending som ofte har både temperament og frimodighet. Men det å jobbe med hvordan jeg møter folk, det kan jeg gjøre, sa hun også.

Borch, som også deltok på pressekonferansen, sa at hun godtok Navarsetes beklagelse.

- Jeg kan også bekrefte at vi godtar unnskyldningen. Vi følte at vi har en god diskusjon i sentralstyret i dag, sa Borch, og bekreftet at hun har tillit til partilederen.

Utskjellingen skjedde på en ungdomskonferanse på Dyrøy i Troms den 18. september, noe flere i partiet reagerte på.

«Vi kan ikke ha en partileder som skjeller ut sine egne åpenlyst fremfor så mange, og i tillegg nyinnmeldte senterungdommer på 15 år», het det i brevet fra Senterungdommen.

«Du vet ikke hva du snakker om»
Men dette var ikke første gang Sp-lederen har tent på alle pluggene offentlig.

Forrige gang var i april i 2011, da Navarsete skjelte ut en lokalsykehusforkjemper i Eid.

- Du vet ikke hva du snakker om, de vet ikke hva du snakker om, sa hun, tydelig opprørt.

- Jeg aksepterer rett og slett ikke at du står her og sier dette om Senterpartiet. På denne saken har jeg brukt dager og netter, og så skal jeg stå her å få kjeft? sa hun.

Hele opptrinnet ble filmet, og dagen etter beklaget Navarsete raseriutbruddet.

Se video av utskjellingen her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere