*Nettavisen* Nyheter.

- Seks fanger hengt for massevoldtekter

Foto: Scanpix

Beskyldes for voldtekt av ti kvinner.

14.08.13 21:31

Seks iranske fanger ble henrettet ved henging i fengselet Karoun i Ahwaz, sørvest i Iran tidlig onsdag, melder Iran Human Rights. Organisasjonen henviser til meldinger som er rapportert gjennom iranske, statsstyrte medier.

- Voldtok ti kvinner
Ingen av de henrettede fangene ble identifisert med fullt navn i meldingene. Mennene var dømt for å ha vært medlemmer av en kriminell gjeng som voldtok ti kvinner i parker i Shoushtar, som er en by i provinsen Khuzestan.

Onsdagens henrettelser er de første i Iran, etter at det har vært en relativ kort pause i henrettelsene som følge av ramadanfeiringen.

Iran er et av de landene som henretter flest mennesker i verden. Landet blir også kritisert for manglende rettssikkerhet.

- 580 henrettet i fjor
Iran har tidligere blitt fordømt for å henrette mindreårige forbrytere. Det iranske regimet har også brukt brutale straffemetoder som steining, amputering og pisking.

I juni måned ble det avholdt presidentvalg i landet, og noen vestlige røster håpet at en ny president ville sette en stopper for henrettelsesbølgen i landet. Men så langt er det ingen ting som tyder på at den nye presidenten, Hassan Rouhani, har verken lyst eller makt til å endre henrettelsespraksisen i landet.

Minst 580 mennesker ble henrettet i Iran i løpet av fjoråret, ifølge årsrapporten til Iran Human Rights. 76 prosent av de henrettede ble ifølge organisasjonen dømt til døden for narkotikarelaterte forbrytelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.