RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Seks snøt til seg sosialhjelp

Seks sosialhjelpmottakere er anmeldt av kommunen for å ha snytt til seg uberettiget sosialhjelp i år. En mottok penger samtidig som han hadde over 200.000 kroner i inntekt.

Mens 30-åringen fra Fana tok imot 118.000 kroner i sosialhjelp, fikk han samtidig 213.000 kroner i inntekter fra blant annet Trygdeetaten og Statens lånekasse. Bedrageriet, som foregikk i over ett år, ble oppdaget i september og anmeldt. I alt har Bergen kommune anmeldt seks personer for sosialbedrageri i år.

- Tallet på bedragerisakenr er ikke mange, men det er viktig at det blir kontroller at disse velferdsordningene blir brukt på den måten de er tiltenkt. Dersom sosialhjelp blir utbetalt til noen som ikke har rett på det, vil det svekke legitimiteten til hele ordningen, sier kommunaldirektør Finn Strand til Bergensavisen.

9000 mottar sosialstøtte i Bergen kommune. I de fleste bedragerisakene er det snakk om sosialhjelpmottakere som samtidig har annen inntekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere