RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Selg Tomra!

Sist oppdatert:
ABG Sundal Collier anbefaler salg av Tomra-aksjen etter gårsdagens forvirrende møte om innføring av pant i Tyskland. Selv [I]med[/I] tysk pant, mener meglerhuset aksjen er overvurdert
ABG Sundal Collier kommenterer i dag gårsdagens resultatløse møte mellom den tyske miljøvernministeren Jürten Trittin og tyske industrirepresentanter.

- I stedet for å bli opplyst, ble vi mer forvirret om den tyske panteprosessen etter gårsdagen møte mellom industrien og miljøvernministeren, skriver meglerhuset.

Det påpekes eller at billigkjedene Lidl og Aldi kan komme til å stase på egne pantesystemer, ettersom det planlagte, nasjonale systemet som skulle innføres 1. oktober nå er i det blå.

Men meglerhuset påpeker at dette i beste fall kan gi Tomra ordrer i år, men samtidig er dette bare 6-8 prosent av markedet i volum, og enda mindre i verdi. Det er "peanøtter" i forhold til risikoen for at hele panteprosessen fortsetter å bli hindret.

ABG Sundal Collier mener aksjen er verdt 30 kroner hvis panteinnføringen i Tyskland blir gjennomført, og 12-15 kroner uten. Det ventes store kurssvingninger fremover.

I dag ligger kursen rundt 33 kroner.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg
Kursmål: 25 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 12. juni 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere