RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Selvmord kan forebygges

Forsker ved Folkehelseinstituttet Gudrun Dieserud mener at helsepersonell trenger økt kompetanse når det gjelder å fange opp personer med selvmordstanker.

Noen av dem som er i kontakt med helsepersonell i tiden før de tar den tragiske avgjørelsen kan kanskje reddes gjennom bedre oppfølging, skriver Folkehelseinstituttet på sine nettsider.

På alle områder
- Det selvmordsforebyggende arbeidet må rette seg både mot pasienter og helsepersonell. Selvmordsforsøkere er en høyrisikogruppe og bør følges tett opp etter at de er utskrevet fra somatisk sykehusbehandling, sier Dieserud.

Hun understreker også at forebygging må foregå på alle arenaer, og at også mediene må bidra til å redusere risikoen for selvmord istedenfor det motsatte.

Offisielt begås det her i landet om lag 500 selvmord i året. I tillegg kommer mørketall og mangler ved registreringen. Trolig er derfor det virkelig tallet rundt 550, går det fram av Folkehelseinstituttets Fakta om selvmord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere