*Nettavisen* Nyheter.

- Selvmordsangrep skyldes mangel på sex

Foto: London School of Economics

Forsker ved den prestisjetunge London School of Economics kommer med omstridte uttalelser.

01.12.10 15:31

Forsker innen evolusjonspsykolog ved den prestisjetunge London School of Economics, Satoshi Kanazawa, har aldri blitt beskyldt for å være politisk korrekt.

Nå har han igjen skapt sterke reaksjoner med sine kontroversielle uttalelser om selvmordsangrep og utroskap.

- Liberale er mer intelligente
I sin nye bok «Ten Politically Incorrect Truths about Human Nature» (Ti politiske ukorrekte sannheter om den menneskelige natur) påstår Kanazawa at liberale personer er mer intelligente enn konservative personer.

- De (liberale) kontrollerer institusjonene fordi liberale personer er gjennomsnittlig mer intelligente enn de konservative. Derfor har de større sjanse til å oppnå høy status i livet i det moderne samfunn, skriver han i boken, ifølge Daily Mail.

Videre påstår Kanazawa at vakre kvinner har en tendens til å få flere barn enn mindre vakre kvinner. I tillegg får de vakre kvinnene en større andel jentebarn, ifølge forskeren. Disse døtrene har også en tendens til å bli vakre som voksne kvinner, og slik fortsetter utviklingen, hevder Kanazawa.

- Utro menn er dummere
Kanazawa har også kontroversielle meninger om utroskap. Han hevder at utro menn er dummere enn trofaste menn. Kanazawa mener intelligente menn er flinkere til å tilpasse seg samfunnets nye normer, som ikke tillater utroskap, og er dermed mer utviklet enn utro menn.

Denne teorien kan ikke brukes på kvinner, ifølge Kanazawa, ettersom det alltid har vært forventet at kvinner skal være trofaste mot sine partnere – selv i polygame samfunn, skriver Daily Mail.

Selvmordsangrep og sex
Men den mest kontroversielle teorien er at selvmordsbombere sprenger seg i luften som følge av mangel på sex.

Selv om selvmordsangrep ikke alltid er religiøst motivert, ifølge Kanazawa, så er det likevel alltid muslimer som står bak, hevder den kontroversielle forskeren.

Kanazawa mener at i samfunn hvor det er akseptert med polygami (flerkoneri), som i flere islamske samfunn, så er det alltid et antall menn som ikke får seg en kvinnelig partner som følge av ren matematikk.

72 jomfruer etter martyrdøden
Han påstår at konkurransen om å skaffe seg en partner fører til at disse mennene blir mer voldelig og aggressive.

Ifølge Kanazawas teori kan forestillingen om at 72 jomfruer venter på en etter martyrdøden, inspirerer unge, partnerløse muslimer til å begå selvmordsangrep.

- For unge, muslimske menn med lav status som er ekskludert fra muligheten til å få seg en partner som følge av polygami blant eldre menn med høy status, så vil selv et så vagt løfte om livet etter døden appellere i lys av deres dårlige utsikter til å reprodusere seg her på jorden, skriver han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag