RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Send inn SWAT-apen!

Sist oppdatert:
Kan en ape gjøre politiets arbeid i gisselsituasjoner? Den skal nå undersøkes – i USA, selvfølgelig.

Du har sikkert sett dem på film, det amerikanske politiets paramilitære SWAT-gruppe. Det er disse som utfører de aller skumleste oppdragene, der tungt bevæpnede kriminelle – og gjerne gisler – er involvert.

Nå spekuleres det i om ikke jobben i stedet kan utføres av aper.

I trening
En politiveteran innenfor spesialvåpen og taktikk i Arizona, skal ifølge Reuters være godt i gang med undersøkelsene. Sean Trulove har søkt om 100.000 dollar til å starte et pilotprogram og trene opp en SWAT-ape.

- Folk ler gjerne litt av forslaget, men når de får tenkt seg om, ser de muligheten. Dette kan snu opp ned på hvordan vi gjør ting, sier Truelove til lokalavisen East Valley Tribune.

Smart ape
Ifølge Truelove kan test-apen bli trent til å dirke opp dører og søke bygninger for folk.

Politiveteranen ser for seg den såkalte capuchin-apen som ny SWAT-betjent. Denne arten regnes som en av de smarteste primatene. Den er også meget smidig, og den forholdsvis lille kroppen (1,3-3,5 kilo) innebærer at den tar seg lett fram selv i trenge områder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere