Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sendte torpedoer mot sjefen

Foto: Roy Storvik (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Da 42-åringen ikke fikk lønn av arbeidsgiveren, skal han ha sendt tre østeuropeiske torpedoer mot ham. Forsvarer Anne Kroken sier 42-åringen har vært i en desperat situasjon.

STAVANGER TINGRETT (Rogalands Avis): Tirsdag må 42-åringen fra Stavanger møte i Stavanger tingrett sammen med en Sandnes-mann (32) og en østeuropeer.

Ifølge tiltalen skal 42-åringen og 32-åringen ha sendt tre østeuropeere mot 42-åringens arbeidsgiver (41) i Spania med krav om at han måtte betale dem 993.000 kroner, skriver Rogalands Avis.

42-åringen har i flere år har oppholdt seg i Torrevieja i Spania.

42-åringen har forklart at han mener 41-åringen skylder ham penger, og at han aldri har fått det han har krav på.

42-åringen har blant annet jobbet som IT-ansvarlig i firmaet til 41-åringen. Det ble imidlertid umulig for ham å bli igjen i Spania, og ifølge 42-åringen måtte han få hjelp av 31-åringen for å komme seg tilbake til Norge.

42-åringen har forklart at han traff østeuropeerne via 32-åringen og at disse ga uttrykk for at de lett kunne få inn pengene mot et lite vederlag.

Tvang
De tre østeuropeerne skal ha stormet inn på kontoret til 41-åringen og ved hjelp av trusler og tvang fikk de ham til å betale.

Ved hjelp av faren klarte han å skaffe 40.000 euro i kontanter. Ved hjelp av søsteren i Stavanger fikk han overført 660.000 kroner til kontoen til 32-åringen.

Ifølge tiltalen har de tre låst fornærmede inne, truet ham med vold der de sa at de skulle ta ham inn på bakrommet og minne ham om pengekravet. De skal også ha sagt at de visste hvor han bodde og hvor barna hans befant seg. Ifølge tiltalen var pengekravet helt eller delvis uberettiget.

-Desperat situasjon
Tiltalen lyder også på ransforbund og Jørgen Berner Torstensen ved Rogaland statsadvokatembeter har tatt forbehold om å legge ned påstand om erstatning/oppreisning til fornærmede.

Anne Kroken, 42-åringens forsvarer, sier at hennes klient har vært i en desperat situasjon.

- Han har jobbet for fornærmede i mange år og har gang på gang fått lovnader om at han skulle få pengene. Min klient har til slutt levd på gaten, sier hun til Rogalands Avis.

Ifølge Kroken kan hennes klient dokumentere alle kravene.

- Dette er fornærmede kjent med, skjønt han bestrider kravet, sier Kroken.

Les flere saker hos Rogalands Avis her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!