- Ser ut som en privat vendetta

Foto: Privat

Eksmegler Bengt Almgren sier han mottok trusselmailer fra sentrale personer i Eurobate.

13.03.09 06:13

For en måned siden avslørte NA24 at Bengt Almgren hadde fått sparken som daglig leder i Eurobate. I etterkant av oppsigelsen skal Almgren og styret ha signert en avtale om å legge saken bak seg.

NA24 - din næringslivsavis

Almgren har overfor NA24 og andre medier erkjent at han handlet aksjer for store summer, og at han påførte Eurobate et betydelig tap i 2008. Tapet skal ha vært på 21,5 millioner kroner.

- Skulle legge saken død
Almgren måtte imidlertid fratre som daglig leder i sms-giganten, men i slutten av januar - rett i forkant av at NA24 skrev om saken - skal partene ha signert en konfidensialitetsavtale.

- Vi ble enige, om enn under press, om at min kones aksjer i selskapet skulle stilles til styrets disposisjon, og at alle Eurobates eiendeler jeg disponerte skulle leveres tilbake til selskapet. Med det skulle vi legge saken død, og i avtalen står det at dette var det endelige oppgjøret i saken og at saken hadde full konfidensialitet, sier Almgren til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Han forteller at partene diskuterte om det eksplisitt skulle inngå i avtalen at forholdet ikke skulle straffeforfølges videre, men at formuleringen til slutt ble en annen.

Styret og Almgren uenige
- Men vi skulle legge saken død. Det var vi helt enige om. Jeg oppfylte også mine betingelser i avtalen, men bare en uke senere begynner styret å prosedere saken i NA24, sier Almgren.

Da sa styreleder Johan Christian Borchgrevink at Almgren hadde gått utover sine fullmakter i selskapet, mens Almgren nektet på at fratredelesen gjaldt irregulære forhold.

Eksmegleren (se faktaboks) forteller at den siste tiden har tatt på, og at mediestormen har kommet som en stor overraskelse. Han stiller seg en rekke spørsmål, og lurer på hvorfor personer knyttet til Eurobate velger å lekke saken til pressen til tross for avtalen som ble inngått.

Mottok trusselmailer
- Er det slik at dette er en form for en personlig vendetta? Det ser nesten slik ut. For meg er imidlertid et ord et ord, og avtaler skal følges - uansett om man i forkant har gjort noe irregulært eller ikke, sier han.

Han er sjokkert over utviklingen i saken, og har følt seg hardt presset etter fratredelsen i sms-selskapet.

- En stund etter avtalen ble signert mottok jeg trusselmailer om at de ville gå til rettslig forfølgelse hvis jeg startet med konkurrerende virksomhet. Jeg har aldri gått med planer om å basere mine fremtidige inntekter på å stjele Eurobate sine kunder - jeg går ikke med hevntanker i hodet. Men jeg har heller aldri akseptert noen form for yrkesforbud. Det står ikke i noen avtaler, men de har brukt min svake posisjon til å gi meg formaninger om at jeg ikke skal starte opp noen form for konkurrerende virksomhet, forteller Almgren.

- Blir sliten
Han understreker at han den siste tiden har følt at Eurobate-ledelsen har brukt enhver anledning til å kjøre på i pressen, og at han fremstilles som en «ikke angrende synder».

- Jeg blir sliten av dette her. Det er en veldig lei situasjon. Det er ikke det at jeg er den hviteste karen i verden, men hvor mye skal jeg straffes? Jeg er allerede kjørt, og har blitt stemplet av alle, sier han, og understreker igjen at hans kone også har gitt alle sine aksjer i selskapet til styret.

Almgrens kone, Hanne M. Gaarder Almgren, eide 34,43 prosent av selskapet, og var med det nest største aksjonær i selskapet. Eurobate har gått med fire-ti millioner kroner i overskudd de siste årene, og satt ved inngangen av 2008 på 50 millioner kroner i eiendeler og 25 millioner kroner i egenkapital.

- Hadde blitt genierklært
- Men husk! Hadde jeg tjent 20 millioner i stedet for å tape dem i et vanskelig marked, da hadde jeg blitt kongen. Da hadde jeg blitt genierklært i Eurobate. Nå ble det i stedet et helvete, sier han.

Vil ikke kommentere i detalj
Styreleder i Eurobate, Johan Christian Borchgrevink, vil verken kommentere konfidensialitetsavtalen, trusselmailene eller øvrige forhold i saken i ytterligere detalj.

- Alt vil bli gjenstand for etterforskning. Den fulle og hele sannhet vil komme for dagen. Det er ikke stort mer jeg kan si, sier han.

Han mener Almgrens uttalelser i mediene får stå for hans regning.

- Vi har kommet til et punkt hvor jeg føler det er feil å kommentere denne saken i ytterligere detalj. Nå skal saken behandles av Økokrim, og vi får avvente utfallet av dette, sier han til NA24.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.