*Nettavisen* Nyheter.

- Seriemorder kan være tidligere politimann

Jakter på en smart, familiær og sosial seriemorder.

12.04.11 10:41

De siste månedene har politiet i New York funnet åtte lik like ved strandkanten på Long Island. Allerede før jul antydet politiet at en seriemorder trolig sto bak drapene.

- Det at fire lik har blitt funnet i det samme området sier sitt. Dette er mer enn en tilfeldighet. Vi kan ha å gjøre med en seriemorder, sa politikommissær Richard Dormer til ABC News etter at de første likene ble funnet i desember i fjor.

Nå følger politiet et nytt spor i saken, og vurderer muligheten for at seriemorderen er en tidligere politimann.

Årsaken er at etterforskerne mistenker seriemorderen for å ha god kjennskap til etterforskningsmetoder. Derfor tror de gjerningsmannen enten er en tidligere politimann eller en tidligere politijurist, melder ABC News.

- Sosial og smart
Ifølge en etterforsker som har kjennskap til saken, er det mye som tyder på at det er snakk om en velorganisert seriemorder som planlegger alt i minste detalj, og gjerningspersonen har trolig en høyere intelligens enn gjennomsnittet.

Alt tyder på at seriemorderen lurer ofrene sine til avsidesliggende steder for å drepe dem.

- Denne typen seriemorder er ofte en sosial person, altså ikke en einstøing – som har familie og venner, og ser ut til å leve et tilsynelatende normalt liv, sier en etterforsker til ABC News.

Det var etterforskningen i forbindelse med en forsvinning av en prostituert som førte til at politiet i Suffolk County nærmest snublet over alle likene på Long Island.

Den prostituerte Shannan Gilbert (24) forsvant sporløst i mai måned i fjor etter å ha dratt for å møte en klient. 24-åringen skal ha avtalt møte med kunden via Internett. Forsvinningen utløste en massiv leteaksjon i strandområdet på Long Island.

Åtte lik i samme område
I desember fant politiet fire skjelettkropper. Alle var kvinnelige prostituerte. DNA-analyser viser at ingen av levningene tilhører den savnede Gilbert.

Tidligere denne uken fant politiet ytterligere fire lik. De siste likene er ennå ikke blitt identifisert, men politiet kan utelukke at det er den savnede Gilbert.

Les også: Seriemorder kan ha etterlatt seg flere lik

Politiet i Suffolk County i New York deler svært lite informasjon med offentligheten. Men eksperter som ABC News har vært i kontakt med, sier politiet jobber med å danne en profil av en antatt seriemorder som har drept minst åtte kvinner de siste fire årene, og dumpet dem i nærheten av Gilgo Beach på Long Island.

- Godt kjent i området
Eksperten tror gjerningspersonen er godt kjent i området.

- Det at så mange lik har blitt dumpet i samme område, forteller meg at drapsmannen er godt kjent med denne strekningen. Han vokste opp her, jobber her, bor her eller har en annen grunn til å frekventere dette området. Han føler seg komfortabel nok på denne veien til å stanse der åtte ganger og slepe kvinnene ut til sjøkanten uten å bekymre seg for å bli tatt, sier tidligere FBI-agent Brad Garrett til ABC News.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag