*Nettavisen* Nyheter.

- Sexkjøpsloven fører til sinte, unge menn

Foto: Free-political Movement (Free-political Movement)

Frank Horn Hartvedt mener at pågripelsen av ekstrembloggeren bør anses som en advarsel til det norske samfunn.

16.07.12 19:42

Frank Benjamin Horn Hartvedt, grunnlegger av Fripolitisk Bevegelse, gikk i 2010 ut og sa at han skulle starte et gratisbordell. Dette ville ikke være ulovlig da kvinnene som skulle tilby sine seksuelle tjenester, skulle være frivillige arbeidere.

Nå innrømmer han at det hele var et et PR- og debattutspill, men som hjalp til med på å skape mye debatt i felten.

- Gratisbordell-prosjektet er mer aktuelt enn noen gang. En eskalerende sexlovgivning ute av kontroll fører virkelig til sinte, unge menn, og det er ikke noe en bare skal raljere med, sier han.

Sexkjøpsloven kan føre til depresjon og helseplager
Nå driver de med prosjektet freebrothels.org, hvor de bygger opp en organisasjon med dedikerte personer og henter inn ideologer som vier seg til dette.

- Det er ikke mange som har motet til å stå opp for dette, og den norske mediedebatt har lite innsalg av svært liberal holdning. Først vil vi bruke tid på å bygge opp organisasjonen, og videre blir det muligens aktuelt å bruke andre demokratiske kanaler, som for eksempel å stille til valg.

Han tror at seksuell frustrasjon kan føre til psykiske og fysiske helseplager, og i verste fall vold i desperasjon.

- Vi jobber nå med å kjempe mot den lovgivningen og den mentaliteten som skaper vanskeligheter i menneskers liv – og det er naturlig nok spesielt aktuelt for oss å peke på nå i forbindelse med pågripelsen av ekstrembloggeren i forrige uke, som viser hvilken farlig vei et samfunn går når det med voldsmakt undertrykker ærlig seksuell atferd, sier Horn Hartvedt.

Bør applauderes for åpenhet om sexklubb-besøk
Han mener at i et ekte tolerant samfunn skal det ikke være problematisk for en kvinne, for eksempel en konserndirektør, å uttale seg om at hun får en enorm tilfredsstillelse av å selge sexopplevelser til utallige menn.

- På samme måte skal en mann åpent kunne si at han elsker å besøke sexklubber hver eneste kveld uten at han risikerer å stå uten avdelingslederjobb den neste dagen. Det er jo bare deres helt ærlige, sanne og godartede lyster. De burde applauderes for at de ønsker å leve livet til det fulle, mener han.

- Forenklet kan man si at jentens seksualitet er temmet av frykten for et meningsløst hore-stempel, mens mannen må passe seg for et meningsløst mannsgris-stempel. Ingen tør til slutt å si hva de virkelig begjærer, føler og tenker.

Oppfordret til drap etter sexkjøpsloven
Eivind Berge, bedre kjent som ekstrembloggeren, skal ved flere anledninger ha oppfordret til drap på politimenn på bloggen sin. Han risikerer nå åtte år i fengsel.

Ifølge politiet skal noe av bakgrunnen for bloggerens politihat være hans motstand mot sexkjøploven i Norge. De fryktet Berge ville gjøre alvor av truslene i nær framtid.

- Pågripelsen av ekstrembloggeren i forrige uke, som i sin dype og reelle seksuelle frustrasjon gikk til uakseptable verbale angrep på politiet, bør nå anses for å være en advarsel til det norske samfunn. Det er ikke snakk om å trues til å endre politisk retning, men å anerkjenne hva et såkalt «ufrivillig sølibat» kan gjøre med sinnet til et menneske, sier Horn Hartvedt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Magne TyrØy

Blant annet skrev ekstrembloggeren dette på bloggen sin:

«Jeg trodde jeg mest sannsynlig ville bli den første norske voldelige aktivisten i fredstid. Sølibat påtvunget av feministregimet hadde brakt meg til et punkt hvor jeg så ingen annen utvei.»

«Jeg kan vanskelig forestille meg en bedre medtode enn politidrap for å sende et signal til samfunnet fra menn om at vi ikke finner oss i hvordan vi blir behandlet. Politidrap harmonerer 100% med alt jeg står for og er overhodet ikke noe jeg vil beklage.»

Flere deler sex-frustrasjonen
Etter utspillet om gratisbordeller, fikk Horn Hartvedt mange positive tilbakemeldinger. Han forteller at spesielt to tilfeller gikk igjen:

- Det var de som fortalte om urettferdig tildeling av fysikk fra naturen sin side, og som selv følte at de verken hadde fysiske eller sosiale forutsetninger for å tilegne seg fysisk nærhet med et annet menneske. Det var tøft for dem å leve slik.

Det andre tilfellet, var de som levde i parforhold der begge var glade i hverandre, men hvor det seksuelle ikke lenger fungerte mellom dem i det hele tatt.

- Ingen i parforholdet ønsket å gå fra hverandre på tross av at sexen ikke fungerte, de var for glade i hverandre til det. Samtidig ble det innrømmet hvor vanskelig situasjonen var, og hvor forløsende det ville vært å kunne «ha et sted å gå» hvor en kunne få et seksuelt utløp og kun det. Jeg personlig tror mange par kjenner seg igjen, og jeg tror mange par kunne vært reddet hvis det ble tatt et oppgjør med seksuell samfunnsmoral, sier han og påpeker at en svært stor prosentandel av inngåtte ekteskapskontrakter og samboerforhold opphører.

Politikere negative til ideen
Negative reaksjoner kom de også, men da hovedsakelig fra politisk hold, forteller han.

- Hvis politikere ikke hadde forbydd sexkjøp, kunne mange vært spart disse tunge opplevelsene. Konseptet gratisbordeller handler så absolutt om mer enn seksuelt aktive mennesker som vil dyrke seksualitet for å maksimere sin egen trivsel. Det handler også om de som aldri har sex av ulike grunner, og som i verste fall opplever at de lider som følge av dette, sier Horn Hartvedt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.