RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Short Frontline

Sist oppdatert:
Analysesjef Stig Myrseth anbefaler shorting av Frontline-aksjen, mens DnB Nor Markets gir en salgsanbefaling. Les om analytikernes syn på Fronline-aksjen etter tallene
Mandag morgen var tankkjempen Frontline ute med resultater for tredje kvartal.

Les om rapporten her:

Svak guiding fra Frontline

To analytikerrapporter knyttet til Frontline-tallene var ute mandag morgen. Begge rapportene var negative til den videre utviklingen til Frontline-aksjen. Orions Stig Myrseth anbefaler shorting av Frontline-aksjen på dagens nivåer.

- Frontline har kommet bra opp de siste tre ukene drevet av stigende rater. Faren er likevel stor for at styrken i så vel tankmarkedet som Frontline er forbigående. Flåteveksten vil være på over 6 prosent per år både i 2006 og 2007, og dette sammen med en oljeetterspørsel som viser svakhetstegn, skaper en reell risiko for tilbudsoverskudd. Faller ratene, er nedsiden stor i Frontline. Årsaken er at selskapet har solgt flesteparten av sine skip til Ship Finance med tilbakeleie. Som en følge av dette er breakeven-raten så vidt høy
som 28.000 dollar per dag. Sett i lys av det forannevnte anbefaler vi å selge Frontline short, skriver Myrseth til sine kunder.

Også DnB Nor Markets er negative til Frontline.

- Frontline har lagt frem sine kvartalstall i dag. Justert for høyere gevinster enn ventet på salg av eiendeler kom tallene i store trekk inn som vi hadde forventet. Utbyttet på 1,5 dollar er også på linje med våre forventninger, men synes å ligge over forventningene i markedet på rundt 1,15 dollar pr aksje. Dette vil dermed kunne overraske positivt. På den annen side vil det bli oppfattet negativt at utdelingen av den gjenværende delen av Ship Finance blir utsatt, heter det i rapporten.

Og DnB Nor skriver videre;

- Vi kommer til å gjøre noen oppjusteringer av rateforventningene for selskapet i fjerde kvarta, men opprettholder estimert nivå for 2006. Toppen i VLCC-ratene kommer sent og gjennomsnittsraten for fjerde kvartal vil dermed ligge under dagens spot-nivå. Samtidig ser vi også at selskapet må gi rabatt innen Suezmax på bakgrunn av den store andelen single-hull fartøy. DnB NOR Markets fastholder forventningene om at inntjeningen innen tankmarkedet vil svekkes de neste 2-3 årene og opprettholder en salgsanbefaling på Frontline, skriver meglerhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere