*Nettavisen* Nyheter.

- Siem forandret toppfotballen

Norsk Toppfotball opplevde et vendepunkt med Kjetil Siem i direktørstolen. Hans medie- og klubbakgrunn la grunnlaget for en helt ny kommersiell utnyttelse av fotballproduktet, mener tidligere kollega og forretningspartner Bjarne Berg.

09.03.07 12:11

Berg var sjefen til Siem i TV 2 Sporten på 90-tallet, og de to har seinere jobbet tett sammen i flere ulike sammenhenger.

Ledet snuoperasjon

- Mediebakgrunnen ble et stort pluss i boken da Kjetil i 2002 gikk til VIF. Han var nestkommanderende ett år før han i 2003 ble administrernde direktør. Med Kjetil ved roret ble VIF et økonomisk og sportslig mønsterbruk. I 04 ble det sølv til bohemene fra Oslo Øst og året etter fikk de den gjeveste medaljen etter en trilleravslutning mot Start. Men medaljer og pokaler var ikke det eneste sporet han satte på Vålerenga. Driften gikk det første året i pluss 10 millioner, året etter 15. Til tross for dype Fredriksen-lommer, var en balansert økonomi kjærkomment, sier Berg.

Perfekt bakgrunn

For norske fotball-ledere ble han med bakgrunn i innsatsen i VIF, førstevalget til direktørstillingen i Norsk Toppfotball (NTF).

- Siems bakgrunn fra media skapte også en ny linje og åpenhet omkring fotballen og det var ytterligere med på å gi eliteklubbene et bedre fotfeste i sine regioner. ”Alle” klubbene diskuterer i dag hvordan de kan profesjonalisere mediesatsingen sin, sier Berg.

Store utfordringer

Nå venter en nytt jobbeventyr NTF-direktøren som vokste opp på et småbruk i Romsdal, og som i oppveksten var skogsarbeider og sauebonde. Etter dramastudier, journalistjobb i Aftenposten og TV 2, og en periode som IT-grûnder – bestemte han seg for å vie all sin tid til fotballen.

- VM vil være sentral for Kjetil i den nye jobben selv om utviklingen av ligaen er hovedoppgaven. Han skal utvikle merkevaren, øke markedsinntektene og profesjonalisere ligaen i Sør-Afrika på alle nivåer. Fyren liker virkelig utfordringer, sier Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.