- Sier noe om de store utfordringene

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Per Kristian Foss mener terrorsaken viser at vi har store integreringsutfordringer.

08.07.10 14:28

Torsdag ble tre personer pågrepet av PST, mistenkt for terrorplanlegging.

- En viktig påminnelse om behovet for en god sikkerhets- og etterretningstjeneste med tilstrekkelige ressurser og adgang til gode etterforskningsmetoder, sier Per Kristian Foss (H).

Les også: Norsk statsborger pågrepet for terrorplaner
Les også: - Al-Qaida-medlemmer pågrepet i Norge

- Det er viktig at det nå er tilstrekkelig bevisgrunnlag for terrorplanlegging når saken skal for domstolene, sier Foss.

Han mener pågreipelsene viser at også Norge er utsatt når det gjelder terrorisme.

- Det er tydelig at Norge ikke er fredet for terrorisme, og at vi i likhet med resten av Europa må forholde oss aktive terrorister, sier Høyre-politikeren.

- Dette sier noe om de store utfordringene vi har på integreringssiden. PST påpeker at faren for selvradikalisering er tilstede, noe som er en betydelig utfordring, sier Foss.

- Alvorlig kobling til al-Qaida
KrF-leder Dagfinn Høybråten sier det er svært alvorlig at PST mener det er koblinger mellom al-Qaida og de tre personene som nå er pågrepet.

- Det er verdt å merke seg at PST-sjefen sier at trusselbildet i Norge gradvis blir mer likt det vi har i andre vestlige land som er rammet av terror. Det er ekstra alvorlig når PST nå opplyser at pågripelsene har koblinger til det internasjonale terrornettverket al Qaida, sier Høybråten.

Høybråten mener pågripelsen viser at overvåkning av ekstreme islamistiske miljøer og internasjonalt politisamarbeid er avgjørende for å avdekke og forebygge terrorhandlinger.

- Denne pågripelsen har tydeligvis skjedd noe tidligere enn det som rent etterforskningsmessig ville vært optimalt. Det skyldes at saken nå er omtalt i amerikansk presse. Dette gjør det vanskeligere for politiet å innhente så mye bevismateriale som de ønsker. Det er et dilemma vi må leve med, siden både pressefrihet og effektiv terrorbekjempelse er viktig for vårt samfunn, sier Høybråten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.