RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Siktede er truet på livet

(Privat/Finnmarken)
Sist oppdatert:
Den ene av de to siktede nekter for å ha vært med på å taue en 21-åring etter en bil i Vesterelv forrige helg. I ettertid skal han ha blitt truet på livet.

Advokaten til en av de siktede forteller at hans klient hevder at han ikke var med på å banke opp, binde fast og taue en 21-åring etter en bil tidlig lørdag morgen.

- Han har forklart til meg at det hadde vært fest i huset hans en stund, og at det etter hvert ble bråk og tull. Min klient ville da at fornærmede, som hadde skapt mye bråk, skulle forlate stedet. Han tok kontakt med politiet for bistand, men de kunne ikke komme på grunn av knappe ressurser, forteller advokat Emil Tømmerdal Nordby.

Gikk og la seg
Ifølge Jørn Haga, leder for operasjonssentralen i Østfinnmark politidistrikt, mottok derimot ikke politiet en slik henvendelse natt til lørdag eller lørdag morgen.

- Ut fra loggen kan jeg ikke se noen slike henvendelser, sier Haga til Finnmarken .

Etter den angivelige samtalen med politiet skal gemyttene ha roet seg. Da gikk en av de siktede og la seg, mens festen fortsatte.

- Min klient stiller seg uforstående til å ha vært med på det som de siste dagene har kommet fram i mediene, sier Tømmerdal Nordby.

En av de siktede hevder han lå og sov da slepinga skal ha skjedd.

Tømmerdal Nordby forteller at hans klient opplever situasjonen som vanskelig. At han i tillegg er drapstruet, gjør ikke saken enklere.

- Det er ytterligere en konflikt i saken ved at han er truet på livet. Jeg vil ikke gå nærmere inn på dette, vi må ta det med politiet først.

Det er ikke kjent om drapstruslene kommer fra personer som allerede var blandet direkte inn i den omtalte saken.

Skadelig
Advokaten vil verken bekrefte eller avkrefte at det er en konflikt mellom siktede og mannen som hevder å ha blitt slept etter bilen.

I fredagsutgaven av Finnmarken sto lederen for Norske Reindriftssamers Landsforbund, Nils Henrik Sara, fram og tok avstand fra denne måten å løse konflikter på. Han pekte også på at slikt kan være skadelig for reindriftas omdømme.

Advokat Tømmerdal Nordby er enig.

- Det er kjedelig om denne saken skal gå ut over renommeet til hele næringa, sier han.

Mads Jonar Smuk Dahl understreker overfor Finnmarken at det ikke er han som har framsatt truslene.

Les flere saker fra Finnmarken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere