RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiadvokat Inger Lise Høyland og lensmann i Askøy, Sotra og Øygarden Helge Stave holder pressekonferranse etter at en 30 år gammel kvinne tirsdag ble pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen. Hun er siktet for å ha tatt livet av sin norske ektemann i Sund i fjor sommer.
Politiadvokat Inger Lise Høyland og lensmann i Askøy, Sotra og Øygarden Helge Stave holder pressekonferranse etter at en 30 år gammel kvinne tirsdag ble pågrepet på Oslo lufthavn Gardermoen. Hun er siktet for å ha tatt livet av sin norske ektemann i Sund i fjor sommer. Foto: Marit Hommedal (NTB Scanpix)

- Siktet kvinne søkte etter drapsmetode på nett

Sist oppdatert:
Kvinnen som er siktet for overlagt drap på ektemannen Helge Irgens (61), skal ha søkt etter drapsmetoder på internett i tiden før.

Etter hva Bergens Tidende har fått opplyst, skal det være flere elektroniske spor som knytter den 30 år gamle filippinske ektefellen til det politiet mener var et drap i Sund kommune i Hordaland i juni i fjor.

Krimtekniske analyser skal vise at hun i tiden før Irgens ble funnet død, gjorde en rekke mistenkelige søk på internett knyttet til drapsmetoder og forgiftning. Politiet skal mene at disse søkene kan knyttes direkte til kvinnen, ifølge avisen.

I fjor høst tok politiet beslag i datamaskinene til 30-åringen, noe kvinnen ga samtykke til, etter det VG erfarer.

Avisen får opplyst at beslaget står sentralt i politiets etterforskning.

Døtre kritiske til etterforskningen

Døtrene Emilie og Regina Irgens er sterkt kritiske til etterforskning av farens dødsfall. De forteller til TV 2 at de flere ganger måtte ringe til politiet for å purre på at grunnleggende etterforskningsskritt skulle gjennomføres.

- Det er ikke normalt at en jente på 21 og en på 23 skal si til politiet hva de skal gjøre, sier Regina Irgens og refererer til at hun og søsteren tre ganger måtte be politiet undersøke datamaskiner som faren og stemoren brukte.

Det tok åtte måneder fra faren døde til politiet pågrep de unge kvinnenes stemor.

- Jeg føler meg trygg på at dette ikke blir en ny Monika-sak. Samtidig gjør det veldig vondt å ikke kunne dele informasjon med de pårørende på et tidligere tidspunkt enn det vi har gjort, sier lensmann Helge Stave i Askøy, Sotra og Øygarden til TV 2.

Pågrepet på flyplass

Den 30 år gamle kvinnen reiste på ferie til Filippinene i desember. Da hun tirsdag returnerte til Norge, ventet politiet på henne på Gardermoen. Hun er nå siktet for overlagt drap på den 61 år gamle ektemannen Helge Irgens.

- Politiet fikk nye opplysninger om saken mens siktede var på Filippinene. Siden Norge ikke har utleveringsavtale med landet, valgte vi å holde kortene tett til brystet, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland i Hordaland politidistrikt på en pressebrifing onsdag kveld.

Unaturlig dødsfall

Irgens ble funnet død på soverommet i parets bolig 25. juni i fjor. Han var ifølge politiet tilsynelatende alene på dødstidspunktet. Dødsfallet ble betraktet som uventet, og politiet rykket rutinemessig ut til boligen og gjennomførte en åstedsundersøkelse.

Påtalemyndigheten besluttet å sende avdøde til obduksjon. I september forelå det endelige resultatet, som viste at dødsfallet ikke var naturlig, men forårsaket av kullosforgiftning og medikamenter.

Først tre måneder senere bestemte politiet seg for å ta ut drapssiktelse.

- Det er ikke unaturlig at en slik etterforskning tar lang tid. Vi fikk vite dødsårsaken – men så måtte vi jobbe med å finne ut hvordan denne giften havnet i blodet, sier lensmann Helge Stave i Askøy, Sotra og Øygarden til NTB.

Kripos har bidratt i etterforskningsarbeidet sammen med en rekke avdelinger i Hordaland politidistrikt.

– Reagerer med sjokk

Ifølge den siktedes forsvarer Jannicke Keller-Fløystad har ikke kvinnen hatt noen planer om å forsvinne fra Norge for å prøve å unndra seg straff.

- Hun reagerer med sjokk og er sterkt preget over å ha blitt siktet for drap. Og hun erkjenner ikke straffskyld, sier Keller-Fløystad til NTB.

Kvinnen framstilles for fengsling i Nordhordland tingrett torsdag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere