RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Siktet planla sexlek med prostituert

Foto: Ole Jonny E. Hansen (Mediehuset Nettavisen)
Men politiet ønsker ikke å kommentere de siste opplysningene i den mystiske kidnappingssaken i Bærum.

Den 28 år gamle mannen som er siktet for å ha bortført en kvinne i Bærum, skal ifølge Dagbladet ha forklart politiet at han ønsket å gå til innkjøp av håndjern, tape og hette for å ha sexlek med en tilfeldig prostituert. Disse gjenstandene var alle skrevet ned på en liste som politiet fant i leiligheten til mannen.

Politiet i Asker og Bærum ønsker imidlertid ikke å bekrefte disse opplysningene som skal ha kommet fram under et politiavhør.

- Ingen kommentar. Jeg kan ikke bekrefte dette, eller andre skriverier, sier politioverbetjent Olav Brubakk til Nettavisen.

Har du et tips om saken? kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 2100 6010.

- Ingen nye spor
Politioverbetjenten forteller videre at det enn så lenge ikke har dukket opp noen nye spor i saken, men at de har en klar plan.

Politiets teori så langt er at den siktede 28-åringen har leid inn en annen mann til å gjennomføre selve kidnappingen av kvinnen.

Kvinnen skal også selv ha fortalt at kidnapperen fikk 100.000 kroner for å gjennomføre oppdraget, da hun tok kontakt med politiet på mobiltelefon fra bagasjerommet på kidnapperens bil.

- Vi har selvfølgelig en plan for den videre etterforskningen. Vi har ingen nye spor, men det står ikke stille, sier Brubakk.

- Har noen nye vitner meldt seg i saken?

- Jeg har ikke fått beskjed om noen nye nøkkelvitner i saken, men det ringer stadig folk som vil bidra med informasjon. Vi venter på den avgjørende telefonen som kan gi oss viktige spor.

Les også: Siktet ble skutt i 2006

Vurderer medieutlysning
Identiteten til den bortførte kvinnen er fortsatt hemmeligholdt, men Brubakk innrømmer at politiet løpende vurderer å benytte media for å få ytterligere opplysninger i saken.

- Ja, det vurderer vi hele tiden. Vi har løpende kontakt med familien, og en eventuell utlysning i media vil bli tatt i samråd med dem, selv om det ikke er de som har den endelige avgjørelsen.

Politiet jobber ut ifra at den 26 år gamle kvinnen holdes i Norge, men ifølge Dagbladet skal det også være andre teorier.

Blant annet blir det sett nærmere på om kvinnen kan ha blitt bortført av andre, og at hun kan ha arrangert kidnappingen selv.

- Vi vet ikke hvor hun er. Vi har ingen holdepunkter, og kan dermed ikke si noe om hun holdes i Norge eller i utlandet. Derfor utelukker vi heller ingenting, svarer Brubakk på spørsmål om de forskjellige teoriene til Nettavisen.

28-åringens advokat, Petter Sørensen, har tidligere uttalt at han mener det politiet regner som sin hovedteori må være en fiktiv historie, og har hele veien vært klar på at hans klient ikke har noe med den saken å gjøre.

- Jeg har konkrete opplysninger som tilsier at hele saken må være en fiktiv historie, sa Sørensen fredag.

Skutt i 2006
Søndag ble det også kjent at den siktede norskpakistaneren i 2006 ble skutt og såret ved sin leilighet på Haugerud i Oslo. Men gjerningsmannen som løsnet opptil ti skudd, ble aldri pågrepet, skriver Dagbladet.

Mannen skal ha vært lite villig til å forklare seg for politiet etter hendelsen og viste til at han fryktet represalier fra det pakistanske gjengmiljøet. Ifølge politiets eksperter på organisert kriminalitet i hovedstaden skal ikke 28-åringen selv være direkte tilknyttet Young Guns eller B-gjengen.

De siktede drosjesjåføren er tidligere straffedømt for underslag fra en dagligvarebutikk i Oslo i 2002, og har også en annen dom fra samme år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere