RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Simulerte sex ved alteret i domkirken

Sist oppdatert:
Nakne «FuckForForest»-aktivister ville støtte Einar Gelius.

Aktivister fra kontroversielle «FuckForForest» (FFF) tok seg torsdag formiddag inn i Oslo Domkirke. Aktvistene var nakne, og skal ha hatt med seg en såkalt «kjærlighetserklæring om sex i Bibelen».

I kjølvannet av Gelius
Stuntet skal ha kommet som en reaksjon på fjorårets oppstyr rundt sokneprest Einar Gelius etter lanseringen av boken «Sex i Bibelen».

- Minner om et spirutuelt regime
- Hva vil dere oppnå med dette?

- Religion har vært stor drivkraft for seksuell undertrykkelse. Derfor synes vi det er oppsiktsvekkende at en prest får sparken for å skrive bok om meninger, mens andre i kirken som begår alvorlige overgrep slipper unna. Det er ikke riktig at en som tør å være ærlig mister jobben, og det sender ut helt feile signaler. Kirken minner mer om et spirutelt regime enn en institusjon som skal hjelpe folk, sier medlem i FFF, Tommy Hol Ellingsen aka «Pem» til Nettavisen.

Ellingsen er en av grunnleggerne bak organisasjonen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Blir tatt for ordensforstyrrelse
Politiet har fjernet aktivistene fra domkirken og bragt dem med seg til politistasjonen. De vil sannsynligvis bli straffet for stuntet.

- Jeg har heldigvis ikke vært der (i kirken, journ.anm.). De var nakne der inne, og er på vei inn i arrest. De blir sannsynligvis tatt for ordensforstyrrelse etter blant annet å ha simulert samleie ved alteret, sier operasjonsleder ved Sentrum Politistasjon i Oslo, Finn Belle til Nettavisen.

- Er vel litt i overkant
Einar Gelius er overrasket over stuntet, og sier til Nettavisen at det gjerne var litt i overkant:

- Jeg er selvsagt glad for all støtte, men dette er vel litt i overkant. Jeg ser ikke helt poenget. Jeg synes i grunnen ikke at dette er så veldig hyggelig. Samtidig vet veldig lite om hva som egentlig har skjedd, sier han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere