- Sist sett av bestemor

Foto: (Politiet)

Bestemoren så Anja onsdag kveld hun forsvant på joggetur på byfjellet.

31.08.13 07:54

150 mennesker leter nå etter den savnede Anja Veløy Aarseth på og rundt byfjellet Aksla i Ålesund.

Bilen til den 21 år gamle kvinnen ble funnet nær det populære turområdet på byfjellet. Man tror derfor at hun har kjørt opp dit for å jogge.

Direktør Roar Tobro ved Høyskolen i Ålesund sier til BA at hun forlot lesesalen på skolen ved Høyskolen i Ålesund onsdag ettermiddag klokken 1530. Der studerer Bergensjenta shipping og logistikk. Siden dro hun hjem til sin bestemor der hun bodde. Moren snakket med henne på mobiltelefon cirka klokken 17 og bestemoren så henne sist gang ved 17-18-tiden.

Hun ble meldt savnet av familien ved 12-tiden torsdag.

Et vitne som kan ha sett Anja, er Silje Smådal som også var på Aksla for å jogge onsdag kveld. Møtet fant sted ved 21.30 tiden cirka 70 meter fra Fagerlia barnehage, forteller hun til Sunnmørsposten. Smådal møtte en kvinne som passet signalementet til Anja. Hun så også tre menn med hund og en syklist ved barnehagen.

Det var ved Fagerlia barnehage øst på byfjellet at Anjas bil sto parkert. Herfra går det en populær turvei vestover langs toppen av byfjellet hele veien til den kjente Fjellstua der man kan skue utover Ålesund sentrum. Letemannskaper har i hele dag lett på fjellet, men også langs havneområder nedenfor fjellet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Vatne (Sunnmørsposten / NTB scanpix)

Kripos koblet inn
Kripos er koblet inn i forsvinningen. Politiet jobber ut fra en teori om at hun i verste fall er utsatt for noe kriminelt.

- Når vi ikke vet hva som har skjedd, er vi nødt til å gå veldig bredt ut – også ut ifra en teori om at det i verste fall kan ha skjedd noe kriminelt. Det er viktig å sikre mest mulig informasjon mens den er fersk, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Bilen til den savnede kvinnen er tatt inn til Ålesund politistasjon for tekniske undersøkelser. Den ble funnet i nærheten av Aksla på et sted det er naturlig å parkere om man skal gå tur.

Ber vitner ta kontakt
21-åringen jogget aktivt, og gjorde det trolig onsdag ettermiddag.

Politiet er spesielt interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett den savnede eller har andre observasjoner fra 18.45 og utover onsdag kveld. De bes ringe 70 11 87 00. Politiet ber også alle som har oppholdt seg i området fra samme tidspunkt å ta kontakt på epost.

Kriseteamet i Ålesund kommune er innkalt og bistår i saken. Den storstilte leteaksjonen etter den unge studenten ble trappet opp fredag. Aksla er et ganske stort turområde i Ålesund by.

- På nordsiden er det forholdsvis bratt, og det kan ta litt tid å få gjennomført et finsøk. Det er stor pågang fra frivillige som vil bistå i letingen. Det er viktig at alle frivillige registrerer seg hos innsatsleder før de deltar i søket, sier Skovly.

Store mannskaper
Store letemannskaper har søkt etter 21-åringen gjennom natten, og et varmesøkende politihelikopter fra Oslo har saumfart det aktuelle området.

Fredag formiddag byttet politiet ut søkemannskapet som var ute natt til fredag, med uthvilte mannskaper.

- Det er satt inn 80 mann fra Heimevernet, 20 fra Sivilforsvaret, 31 fra Røde Kors, to redningshunder og to båter fra Redningsselskapet. Båtene gjør strandsøk og sjekker ved kaier på nordsiden av Aksla. Samtidig samler vi informasjon fra publikum, opplyser operasjonsleder Arild Reite i Sunnmøre politidistrikt.

Politiet ønsker færrest mulig turgåere på Aksla så lenge søket pågår, av hensyn til mannskapene. Innsatsledelsen har organisert seg ved Aksla stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.