RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sitter igjen med en pølse på magen

RESULTATET ETTER FETTSUGING MED LASER: - Jeg er i alle fall glad det er på magen og ikke et annet sted på kroppen som er mer synlig.
RESULTATET ETTER FETTSUGING MED LASER: - Jeg er i alle fall glad det er på magen og ikke et annet sted på kroppen som er mer synlig.
«Anita» (64) tok fettsuging med laser. Resultatet ble enda verre.

(SIDE2): - Det jeg gjorde feil, var at jeg stolte på legen, sier «Anita» (64). Hun forteller at det hun trodde var en lettvint metode for å fjerne det øverste magefettet viste seg å være mer komplisert enn først antatt.

Hun har valgt å være anonym og navnet er derfor konstruert.

Legen, som ikke har spesialkompetanse på området, fjernet for mye fett og det gjorde at Anita fikk en merkelig ansamling fett rett over navlen istedenfor. I tillegg fikk hun brannskader i vevet som gjør at magen ser «bulkete» ut.

- Det er blitt et arr på innsiden, som vises på utsiden og en pølse over navlen. I ettertid tenker jeg at det var enda godt det var magen, som jeg jo skjuler for det meste, og ikke et annet sted på kroppen. Jeg er også glad for at jeg ikke er helt ung og ikke går så avkledd. Det er synd hvis en ung jente skulle oppleve dette, sier hun.

«Anita» vil ikke avsløre legen som utførte inngrepet og hun forteller at hun har fått igjen pengene. Allikevel sitter hun igjen med et arr for livet.

- Jeg hadde ingen plager i etterkant, men fortvilelsen var stor da jeg så resultatet.

Etter behandlingen gikk «Anita» med korsett og tenkte kanskje at det ville bli bedre etter hvert. Det ble heller verre.

- Ikke lett og smart
Populære behandlinger ved en rekke klinikker er noe som heter smartLipo. Dette er en type fettsuging ved hjelp av laser.

Her brytes fettcellenes membraner ned av laserstrålen og fettet suges så ut.

- Denne behandlingen markedsføres med at den er så smart og lett, men det stemmer ikke. Å bruke laser er mer komplisert enn konvensjonell fettsuging. Det foreligger større fare for komplikasjoner og det fins ingen holdepunkter for å si at denne metoden er bedre, sier overlege og kirurg Petter Frode Amland ved Teres Nobel til Side2.

Pasienter med blant annet brannskader etter laserbehandling er ikke et helt uvanlig syn, mener han. Flere pasienter har oppsøkt ham etter mislykkede laseroperasjoner.

- For «Anita» er det trist at en lege gjør en så alvorlig feil, som å fjerne for mye fett fra magen hennes slik at hun får et verre resultat. Jeg syns det er groteskt at en allmennpraktiserende lege kan lease en slik maskin og utføre behandlinger uten noe som helst bakgrunn. Her er det viktig at det er en plastisk kirurg med spesialkompetanse som gjør jobben.

Amland forteller at «Anita» fikk hjelp til å gjøre skaden mindre, men arret er fortsatt der.

- Da hun kom til oss hadde hun en innvendig brannskade i vevet som gir et arr. Dette arret gjør at magen blir «bulkete» og er vanskelig å gjøre noe med. Vi fikk gjort resultatet litt hyggeligere og magen penere, men arrdannelsen i vevet vil være der, sier Amland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere