RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Situasjonen er bekymringsfull

Sist oppdatert:
Analysesjef Stig Myrseth og Orion Securities advarer mot faren for tapsbomber.
Investorene rømmer enkeltaksjer og har blitt mer negative til risiko. Meglerhuset Orion Securitites mener utviklingen innen subprime-sitasjonen er bekymringsfull.

Myrseth & Co advarer mot muligheten for at subprime-problemene kan føre til at amerikansk økonomi dras inn i en resesjon. Faren er at det dukker opp tapsbomber i hedgefond eller banker slik at tilliten til finanssystemet undergraves. Hvis det oppstår finansieringsproblemer blant bankene er faren for en skarp korreksjon i finansmarkedene og realøkonomien overhengende.

Ingen umiddelbar krise

Orion mener det er for tidlig til å forskuttere slike sorger og peker på at forholdet mellom interbankrente og statsrente ikke peker på en umiddelbar krise i bankvesenet.

- Det er likevel klart at den fortsatte korreksjonen i subprimesektoren og boligmarkedet vil bidra til å dempe veksten i amerikansk økonomi fremover. Foreløpig synes imidlertid ikke motvindene sterke nok til å dra økonomien inn i resesjon, og sannsynligheten for en resesjon i verdensøkonomien er enda lavere, skriver Orion.

Teknisk korreksjon

Meglerhuset trekker frem at det ikke er noen god løsning å selge i panikken som råder og at det ikke er veldig stor nedside på Oslo Børs. De ser en støtte ved 460 poeng og baserer dette på bakgrunn av 40-ukers glidende snitt. Tekniske korreksjoner faller sjeldent under dette nivået.

Orion viser til at den turbulente situasjonen som oppleves for øyeblikket begrenses til finansmarkedene. Fallene på børsene er en reprising av risiko og ikke tegn til økt resesjonsfare. Dette underbygger meglerhuset med at råvareprisene har holdt seg stabilt samtidig som aksjekurser har falt. Rekordhøye bulkrater er også et tegn på dette.

Nøytral til olje

Høye råoljelagre i USA og at long-posisjoner innen kontraktmarkedet ligger på et høyt nivå gjør at Orion nå har inntatt en mer nøytral holdning.

Meglerhuset gjør ingen endringer i sin modellportefølje og fortsetter med sine ti utvalgte.

Orions modellportefølje uke 32

* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* Kitron
* Scorpion Offshore
* Crew Minerals
* Aktiv Kapital
* Playsafe
* Hafslund (A-aksje)
* PA Resources
* Crew Gold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere