RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Situasjonen er desperat

Nannestad (NTB-Ole Tommy Pedersen): Beboerne på det statlige ventemottaket på Nannestad forteller at det hersker en desperat situasjon hos mange av beboerne. Flere har store psykiske problemer.

- Det er veldig dårlige kår her. Dette er et midlertidig mottak, men mange av oss har vært her i flere år. Vi føler oss glemt av norske myndigheter, sier iraneren Nasser Mehdi Mousu til NTB.

Han har vært i Norge i fire og et halvt år og på Fagerli i litt over ett år. Han mener det bare var et spørsmål om tid før noe alvorlig ville skje.

- Alle mennesker har en grense. Her er det mange som har store problemer, sier han.

Asylsøkerne forteller at de har vært i kontakt med både UDI og flere asylorganisasjoner, uten at det har hjulpet på deres situasjon. Etter det NTB forstår, ble opptøyene natt til tirsdag ikke utløst av en spesiell situasjon, men er en utløsning av frustrasjon som har bygget seg opp over lengre tid.

Asylsøkerne klager på at de ikke får mulighet til å holde kontakt med familien, at det ikke er ressurser til at de kan komme seg på turer bort fra Fagerli, og at de får dårlig legehjelp. Flere av dem har bodd på Fagerli i fire-fem år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere