RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Situasjonen er ute av kontroll

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Opposisjonen ber om en time-out for å rydde opp i kaoset ved Oslo-sykehusene.

Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre holdt mandag ettermiddag en felles pressekonferanse om situasjonen ved Oslo Universitetssykehus.

- Situasjonen er ute av kontroll, sa KrF-leder Knut Arild Hareide.

- KrF har over lengre tid tatt opp utfordringene vi har ved Oslo Universitetssykhus, og den sterke bekymringen vi har for situasjoen nå. Det vi opplever er at det er en veldig forskjellig virkelighetsoppfatning fra regjeringen og fra Helse Sør-Østs side, og det som er realiteten ved sykehuset nå, sa Hareide.

Krever en time-out
Opposisjonspartiene krever i fellesskap at regjeringen tar en time-out i omstillingsprosessen, for å finne ut hva som bør gjøres for å rydde opp i kaoset ved gigantsykehuset.

- De lever i en litt forunderlig verden denne regjeringen. For de har ikke fått med seg den massive kritikken, sa Frp-leder Siv Jensen.

- Det vi har sett hittil er en regjering som desperat forsøker å forsvare en prosess som har kommet helt ut av kontroll, og det til tross for at så mange sier at denne prosessen ikke er bra. I det øyeblikket de erkjenner at det kanskje er greit å ta et skritt tilbake, er det kanskje mulig å se for seg at andre fakta vil komme på bordet, sa Jensen videre.

Jensen påpekte at de ved å stå samlet ønsker å legge et betydelig press på regjeringen i saken - for å få prosessen inn på et bedre spor.

Hareide mente omstillingsprosessen ikke har vært velykket, siden man ikke har klart å få med seg de ansatte.

- Jeg synes et godt eksempel på det er når direktør Siri Hatlen valgte å si at dette kunne hun ikke ta ansvar for. Da burde regjeringen sett alvoret i situasjonen, men det gjorde de ikke, sa han på pressekonferansen.

Ber om IKT-satsing
Partiene ber også om en egen strategi for en IKT-satsing for helseforetakene - for hele landet. De vil bruke totalt ti milliarder kroner på dette.

Venstre-leder Trine Skei Grande sa at hun er bekymret for at det er de svakeste som vil tape på kaoset.

- Vi er sterkt bekyrmet for det som skjer. Vi er spesielt bekymret fordi Oslo Universitetssykehus har en del sammensatte sykdomsutfordringer som kanskje er større enn andre steder, spesielt innen rus og psykiatri.

- Vi er bekymret for at det er de svakeste som taper i prosessen, sa Skei Grande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere