RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Situasjonen til familiene er utenkelig å sette seg inn i

Foto: NTB SCANPIX (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statoil-sjefen har brukt kvelden på å være sammen med de pårørende. - Kan ikke gi dem svarene de ønsker.

Helge Lund møtte pressen på Statoils improviserte pårørendesenter Scandic Hotel på Kokstad i Bergen torsdag kveld. Et stort pressekorps hadde møtt opp for å få informasjon fra Statoils øverste hold.

- Jeg har nå vært her noen timer nå, og snakket med mange av familiene for å prøve å forstå deres situasjon, som akkurat nå er helt utenkelig å prøve å sette seg inn i.

Lund forklarte at han ikke kunne gi noe informasjon om de enkelte samtalene han hadde hatt med de pårørende.

Han var også tydelig på at informasjonen er vanskelig å verifisere, og at han derfor ikke kunne gi pressen noen flere tall enn de som allerede er i sirkulasjon i alle verdens nyhetsmedier. Han la til at denne uvissheten gjør situasjonen desto vanskeligere for de Statoil-ansattes pårørende.

Hvorfor kan du ikke gi noe informasjon, nå som det kommer meldinger om at aksjonen er over?

- Jeg kan ikke bekrefte det du sier der, men vi har ikke et bilde som vi kan kommunisere med omverdenen som vi kan stole på.

Konsernsjefen var på en forretningsreise i Asia da han fikk vite om aksjonen i Algerie.

Hele dagen torsdag har han hastet inn og ut av møter, antagelig for å samle mest mulig presis informasjon, og for å koordinere Statoils tiltak for å hjelpe sine ansatte i det nord-afrikanske landet.

Han har vært svært tilbakeholden med informasjon.

Av de 17 Statoil-ansatte, kom fem seg i sikkerhet onsdag. I tillegg er ytterligere tre medarbeidere, alle algeriske, brakt i sikkerhet. For ni norske Statoil-ansatte er situasjonen fortsatt uklar.

- Situasjonen er fortsatt uklar for de øvrige ni norske ansatte, sa Lund på kveldens første av to pressekonferanser ved halv 8-tiden.

De fire nordmennene som kom seg unna gisselsituasjonen onsdag, er allerede på vei hjem. Tidligere i dag opplyste konsernsjef i Statoil Helge Lund at Statoil nå sender et fly til Algerie for å hente dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere