*Nettavisen* Nyheter.

- Siv, du lyver

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Norsk Folkehjelp beskylder Siv Jensen for å lyve og manipulere med fakta.

14.09.09 06:46

«Det vi ser i Oslo er en flom av kriminelle asylsøkere som selger dop og voldtar jenter uten grunn», sa Frp-leder Siv Jensen til statsminister Jens Stoltenberg under en duell på TV 2 onsdag i forrige uke.

- Sett inn ordet «jøder» i stedet for «asylsøkere» i det Siv Jensen sier, så skjønner alle at dette er langt, langt over grensen for det som er akseptabelt, sier generalsekretær Petter Eide i Norsk Folkehjelp til Klassekampen.

- På kant med loven
Han mener at Jensens uttalelser er på kanten av, eller bryter med, straffeloven når det gjelder hatefulle ytringer.

- Siv Jensen manipulerer med fakta og kommer med blanke løgner. Dette er ett av de retoriske grepene hun benytter i uttalelsene sine, sier Eide.

Jensen bruker dessuten ladede begreper som skal vekke negative følelser rundt asylsøkere, heller enn å legge fram fakta. Videre gjemmer hun seg bak folkelige forestillinger og tar Oslo-borgerne til inntekt for sitt syn.

- Alt dette sauses sammen på en måte som skaper det lovteksten vil kalle «ringeakt» for en gruppe, sier Eide.

Jensen er uenig
- Vi har reist en viktig debatt om asylpolitikken, fordi vi mener det er viktig å få kontroll på situasjonen. Det er ikke det minste rasistisk, sier hun.

Norsk Folkehjelp burde heller være opptatt av å få ned saksbehandlingstiden til asylsøkere som venter på svar, mener Frp-lederen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.