RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AINA STENERSEN ønsker å sette fokus på å forbedre psykisk helsetilbud for unge.
AINA STENERSEN ønsker å sette fokus på å forbedre psykisk helsetilbud for unge. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Siv er mitt store forbilde

Sist oppdatert:
Aina er 26 år og politisk rådgiver på Stortinget.

(SIDE2): Få andre 26-åringer har en like imponerende CV som Aina Stenersen. Til tross for sin unge alder har hun rukket å ha både Siv Jensen og Kristin Clemet som sjef, blitt venninne med Mette Hanekamhaug og vært på joggetur med NATOs generalsekretær og tidligere dansk statsminister, Anders Fogh Rasmussen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Aina har vært interessert i politikk så lenge hun kan huske. På skolen var hun alltid med i elevrådet, hun ble tidlig aktiv i FPU Oslo (Fremskrittspartiets Ungdom) hvor hun var formann i flere år, og hun har jobbet i Civita. I dag jobber hun som internasjonal politisk rådgiver for Frps stortingsgruppe og er vararepresentant til Stortinget.

Aina viser oss gjerne rundt på Stortinget. Vi går ned trapper, opp trapper, bort noen korridorer og tar et par heisturer før vi endelig kommer til kontoret hennes.

- Jeg måtte ha kart for å finne fram de første månedene jeg jobbet her, sier hun til Side2.

Godt arbeidsmiljø
Hun har hatt kontor på Stortinget i overkant av ett år. Etter endt utdannelse i merkevarebygging ved Markedshøyskolen, hvor hun gikk ut med de beste karakterene noensinne på studiet, fikk hun en traineejobb på Stortinget før hun begynte som politisk rådgiver i høst.

-Hvordan er det år være ung kvinne på Stortinget?

- Det er flott å kunne være et forbilde for andre unge, og Stortinget er en veldig bra arbeidsplass. Til tross for min unge alder er jeg ikke redd for å spørre dersom jeg lurer på noe, og kollegaene mine er utrolig hjelpsomme, sier Aina.

Hun påpeker at det er viktig å ha et godt forhold til alle på huset.

- Det er et veldig godt arbeidsmiljø her, og for meg er det veldig viktig å oppføre seg bra og være hyggelig med andre uavhengig av hvilket parti de er fra. Den filosofien tar jeg også med meg når jeg debatterer med politikere fra andre partier, sier Aina.

Aktiv på jobb og privat
En typisk arbeidsdag starter tidlig for Aina, og hun er gjerne ikke hjemme før i syvtiden om kvelden. I tillegg er hun ofte på møter og debatter på kveldstid. Men den hektiske hverdagen er akkurat det hun trives med.

- Jeg våkner opp og gleder meg til å gå på jobb hver dag, sier Aina.

Det hender titt og ofte at hun tar på seg joggeskoene og legger ut på en times lang løpetur fra hjemstedet Skullerud til Stortinget om morgenen.

- Jeg er veldig opptatt av å holde meg i form, og trener minst tre til fire ganger i uken. Jeg bruker ofte treningsrommet på Stortinget og har vært med på turneringer i fotball, volleyball og innebandy i regi av FPU og Frp. Neste år skal jeg også være med på Birkebeiner-løpet for første gang. Det gleder jeg meg veldig til, sier hun.

Selv om Aina reiser mye i jobben stopper ikke det henne å trene også når hun er på tur.

- Jeg pakker ofte med meg treningstøy når jeg skal reise i forbindelse med jobb. Jeg har til og med vært på joggetur med Anders Fogh Rasmussen, sier hun til Side2.

Kjæresten lager middag
Med en så hektisk hverdag synes Aina det er veldig greit å komme hjem til ferdig middag. Det ordner kjæresten. Han er elektriker og har derfor langt kortere arbeidsdager enn Aina. Men kjæresten takler Ainas hektiske jobb veldig bra.

- Han er fornøyd så lenge jeg er blid og glad når jeg er hjemme.

Viktig med sosiale medier
Mye av fritiden og arbeidstiden går også med på å følge med på nyhetsbildet og være oppdatert på det som skjer.

- Jeg blogger, twitrer og er selvsagt på Facebook. Slik når jeg ut til andre, og gjennom bloggen kan jeg ha en dialog med leserne gjennom kommentarfeltet, sier Aina.

Bloggen handler først og fremst om politikk, og innleggene er spesielt dedikert til Ainas hjertesaker.

- Jeg er spesielt opptatt av skole- og justispolitikk. Jeg er for fritt skolevalg, evaluering av lærere og valgfritt sidemål. I tillegg synes jeg det er viktig at nordmenn skal føle seg trygge og at det derfor bør bli mer synlig politi i gatene over hele landet, sier hun.

Politiske forbilder
Aina er ikke redd for å si at hun ser opp til mange og har flere politiske rollemodeller. Hun utnevner Anders Fogh Rasmussen og sin tidligere sjef i Civita, Kristin Clemet som sine forbilder. Men det er ingen tvil om hvem som er de aller største.

- Siv er mitt store forbilde. Hun er både karismatisk, omtenksom og kunnskapsrik. Ellers må jeg jo også si at Carl I. Hagen er en utrolig tøff politiker som har gjort veldig mye for partiet, sier hun.

- Kast deg ut i det
Det er ingen tvil om at Aina Stenersen allerede har nådd langt til tross for sin unge alder, og hun deler gjerne sine karrieretips med andre unge, både de som ønsker å satse i politikken eller på andre felt.

- Man må selvsagt stå på og jobbe hardt, men det er også viktig å skape tillit hos andre. Selv om man kanskje må begi seg ut på noe man er litt redd for, må man ta utfordringen og bare kaste seg ut i det, det er man nødt til dersom man skal nå langt, sier Aina.

Les mer om Aina i hennes blogg Ainastenersen.blogspot.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere