RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Siv fikk meg til å innse at jeg hadde anoreksi

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mette Hanekamhaug (Frp) snakker ut om sin sykdom.

Den 24 år gamle stortingsrepresentanten, Mette Hanekamhaug, avslørte denne uken at hun har vært sykemeldt grunnet anoreksi.

I lørdagens VG sier hun at partileder Siv Jensen bidro sterkt med å redde henne.

- Siv fikk meg til å innse at jeg var syk, at jeg hadde anoreksi. Hun sa at hun visste det og at jeg nektet å innse det. Hun bidro sterkt til at jeg ble reddet fra denne sykdommen, sier Hanekamhaug til VG.

- Siv brydde seg slik om meg. Hun ringte rundt til behandlingssteder for å hjelpe meg. Jeg er enormt takknemlig for den jobben Siv har gjort for meg, sier hun til avisen.

24-åringen har vært sykemeldt i flere måneder. Neste mandag skal hun tilbake på Stortinget i utdanningskomiteen etter å ha blitt behandlet for spiseforstyrrelser.

Da Hanekamhaug kom inn på Stortinget fra Møre og Romsdal for to år siden, fikk hun voldsom oppmerksomhet som tidenes yngste representanter. Hun fikk jobben som skolepolitisk talsperson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere