RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sivilforsvaret får ikke uniformer

Foto: Schrøder, Tor Erik (SCANPIX)
Sivilforsvaret er skuffet og føler seg glemt i statsbudsjettet.

- Statsbudsjettet 2010 gir ingen avklaring på utfordringene for Sivilforsvaret. Det mener jeg er beklagelig. Vi er avhengig av å få en slik avklaring i forhold til Sivilforsvarets modernisering innenfor et realistisk tidsperspektiv, sier direktør Jon A. Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Det skal dreie seg om etterslep og forsinkelser i forhold til nødvendige investeringer og fornying av utstyr, blant annet nye innsatsuniformer til Sivilforsvarets tjenestepliktige.

Lea mener dette skaper utfordringer i forhold til personellets sikkerhet under innsatser og deres muligheter for å løse aktuelle oppgaver.

Direktoratet utarbeidet i 2007 en Sivilforsvarsstudie basert på Stortingets beslutning om at Norge skal ha et Sivilforsvar. Studien beskriver Sivilforsvarets framtidige rolle, innretning og behovene for investeringer. Konklusjonene fra studien er ifølge Lea i all hovedsak videreført i Stortingsmeldingen om samfunnssikkerhet.

- Gjennom behandling av Stortingsmeldingen er det skapt forventninger om høyst nødvendige investeringer i tidsriktig utstyr hos mange av dem som blir kalt ut til pliktig tjeneste for staten gjennom Sivilforsvarets innsatser. Manglende bevilgninger utfordrer motivasjonen til personellet i Sivilforsvaret, som i dag gjør en beundringverdig innsats for en relativt liten kostnad for staten. Vedvarende mangel på innvesteringer i Sivilforsvaret vil måtte medføre en ny gjennomgang av Sivilforsvaret rolle og innretning, sier Lea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere