*Nettavisen* Nyheter.

- Sjåfør blir mer og mer interessant

Foto: Privat / NTB scanpix

Politiet tror at flere vitner ennå ikke har meldt seg og ber nå folk som var på Østensjø natt til søndag om å ta kontakt.

08.08.12 16:01

POLITIHUSET PÅ GRØNLAND (Nettavisen): Mer enn 700 tips har kommet inn i letingen etter Sigrid Giskegjerdet Schjetne (16) som forsvant fra Østensjø natt til søndag.

Leder Hanne Kristin Rohde ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt sier at politiet likevel bare har én vitneobservasjon av bilen som ble sett med lysene på utenfor Kanvas-barnehagen klokken 00.15 da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant.

Etterlyser sjåfør
Fordi de mangler flere vitneopplysninger om bilen, kan politiet heller ikke gå ut med mer detaljert informasjon om hva slags bil de etterlyser.

Under pressekonferansen tirsdag etterlyste politiet den omtalte bilen, samt to ungdommer som hadde filmet med videokamera i området. Ungdommene meldte seg raskt for politiet og ble sjekket ut av saken. Videoen ga ingen relevant informasjon til politiet.

- At sjåføren av den etterlyste bilen ikke har meldt seg, gjør bilen og sjåføren enda mer interessant for politiet, opplyste Rohde og oppfordret vedkommende sjåfør til å melde seg.

Hun sa samtidig at politiet tror at det ennå er personer som var i området ved Østensjø natt til søndag som ikke har meldt seg.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle personer som var i området avmerket på bildet nedenfor i tidsrommet lørdag klokken 23.30 til søndag klokken 02.00.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

Kan være flere gjerningsmenn
Til Nettavisen sier Rohde at politiet ikke utelukker at det kan være snakk om flere gjerningspersoner.

- Sigrid kan ha blitt med noen frivillige eller ha blitt tatt med makt. Vi vet fortsatt ikke om hun har blitt fraktet i en bil eller på andre måter, sier hun.

For å komme til bunns i disse spørsmålene ønsker politiet å kartlegge Sigrids bruk av sosiale medier. I tillegg til egne spesialister får politiet bistand fra PST og Kripos.

- Tror dere det kan ligge avgjørende informasjon på de profilene hennes i de sosiale mediene der hun har hatt kontoer?

- Vi vet vi at sosiale medier benyttes såpass aktivt av mange ungdommer at vi ønsker sjekke ut eventuelle spor. I verstefall har hun fått trusler eller avtalt å møte noen. Det kan også være personer som har visst mye interesse for henne uten at hun har brydd seg om det, sier Rohde.

Ifølge Rohde har den savnede mellom 10 - 12 kontoer på ulike sosiale medier.

- Vi har en viss tilgang til passord på enkelte av profilene og vet når hun sist var inne på noen av profilene. Videre jobbes det for at vi skal få tillatelse til å komme inn å lese beskjeder, opplyser hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (POLITIET)

Under pressekonferansen sa Rohde at politiet nå trapper ned letingen etter Sigrid, men at de vil rykke ut hvis de får ny informasjon som kan sjekkes opp.

Politiet holder muligheten åpen for at det ikke var Sigrid som sendte den siste sms'en der det sto «Chiller'n hjemme». Når det gjelder sokken som ble funnet på Skullerud , så blir den fortsatt undersøkt for å finne ut om den tilhører Sigrid eller ikke.

Kartet nedenfor viser sentrale steder i Sigrid-forsvinningen. Hun var på vei fra en venninne (merket gult øverst til høyre) til sitt hjem (merket gult nederst til venstre) da hun ble borte ved Kanvas-barnehagen (merket rødt) der en bil ble sett samtidig med at hun forsvant. Flere naboer, blant annet en som bor ved blåmerket, hørte skrik da hun ble borte.

HTML EMBED

View Sigrid-forsvinningen in a larger map

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.