RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (@TDW-sport.com)

- Sjokkerende og uventet

Sist oppdatert:
Rabobank reagerer kraftig på hva sykkellaget gjorde bak ryggen på sponsoren.

Rabobank annonserte den 19. Oktober 2012 at de ikke lenger ville opprettholde sponsoratet for det oransjekledde sykkellaget.

- Vi tror ikke lenger at den internasjonale sykkelsporten er en ren og rettferdig idrett, og vi kan ikke se at dette kommer til å endre seg i en overskuelig fremtid, fortalte finansdirektøren i Rabobank, Bert Bruggink, under pressekonferansen.

Han fortalte videre at avgjørelsen hadde vært en hjerteskjærende men uunngåelig avgjørelse for banken.

Flere kort på bordet
Den siste tiden har det kommet nye fakta på bordet. Thomas Dekker, som syklet på Rabobank fra 2003-2008, uttalte for noen dager siden at doping var en del av hverdagen i Rabobank. Flere har fulgt Dekker sitt eksempel, og historiene sjokkerer den nederlandske sykkelbanken.

LES MER:-Doping var en del av hverdagen i Rabobank

- Rabobank valgte å sponse sykkelsporten med en absolutt oppfatning om at vi støttet en ren sport. Rabobank som sponsor har under hele sin periode jobbet mot en ren idrett, og vi har gjort alt i vår makt for å oppforde til og håndheve en nulltoleransepolitikk i Rabobank-laget, skriver banken i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dopet siden 1996
Danny Nelissen kjørte for Rabobank sesongene 1996 og 1997. Han forklarte tidligere i uken at brorparten av rytterne brukte EPO for første gang under Tour de France 1996.

-Noen av innrømmelsene går tilbake til 1996, samme år som Rabobank kom inn som sponsor for sykkelsporten, dette er sjokkerende og dypt opprørende, sier Rabobank i pressemeldingen.

Nå velger banken, som rangeres den åttende sikreste i verden men en likviditet tilsvarende 771 milliarder Euro, å se fremover.

- Rabobank ønsker å se mot en fremtid med ren sykling. Vi mener at hvis det skal være mulig med en ren sykkelsport, må vi satse på full åpenhet hvor alle spiller med åpne kort, skriver Rabobank.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere