RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sjokktall om innvandrere på trygd


DEBATT: I Danmark foregår det nå en het innvandringsdebatt. Ferske tall viser at en større andel innvandrere enn etniske dansker går på trygd. Illustrasjonsfoto: Scanpix
DEBATT: I Danmark foregår det nå en het innvandringsdebatt. Ferske tall viser at en større andel innvandrere enn etniske dansker går på trygd. Illustrasjonsfoto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Trygdesystemet er overfylt av personer med flyktning- og innvandrerbakgrunn.

- Man skal ikke fortelle dem at man eier noe. Gjør man det, er det et problem, sa en imam i en moské i Odense til et dansk par, da han uten å vite det ble filmet med skjult kamera.

Dansk TV2s dokumentarserie «Moskeerne bag sløret» har skapt enorm debatt i nabolandet vårt. Blant uttalelser som ryster danskene er imamer som uttaler at muslimer er i ferd med å «erobre» Europa og at det er riktig å steine kvinner som er utro.

En del av debatten dreier seg nå om muslimske parallellsamfunn som utvikles fordi de ikke ønsker å bli en del av det danske samfunnet.

Les også: Imam på skjult kamera: - Muslimer er i ferd med å «erobre» Europa

Les også: Fire av ti unge innvandrerkvinner uten jobb eller skole

- Utgjør 84 prosent

Avisen Ekstrabladet omtaler ny statistikk om sosialhjelp som sjokktall. Den aktuelle statistikken viser at det danske trygdesystemet er overfylt av personer med flyktning- og innvandrerbakgrunn.

En rapport fra det danske arbeidsdepartementet viser at det blant samtlige ektepar hvor begge går på trygd, utgjorde 84 prosent personer av ikke-vestlig opprinnelse i 2015.

Til sammenligning utgjør personer med ikke-vestlig opprinnelse kun åtte prosent av Danmarks befolkning i aldersgruppen 16-66 år.

Les også: - Helt feil å si at «muslimer erobrer Europa»

Saken fortsetter under videovinduet.

- Elleve milliarder årlig

Ifølge beregninger fra den borgerlige tankesmien Cepos har personer med ikke-vestlig bakgrunn en gjennomsnittlig negativ effekt på de offentlige finanser på elleve milliarder kroner i året.

Årsaken til regningen ifølge Cepos være at denne gruppen er mindre delaktige i arbeidslivet enn resten av befolkningen.

Les også: - Skjult kamera nødvendig for å avsløre løgnene

Les også: Dansk redaktør: - Må være lov å mene at steining er greitMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere