RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Montasje: Scanpix/birthornot)

- Skal babyen leve?

Sist oppdatert:
Pete og Alisha holder nettavstemning om å abortere babyen sin eller ikke.

(SIDE2): - Vi mener det vi sa - din stemme vil ikke bli ignorert.

Det skriver Pete og Alisha Arnold (begge 30) på nettsiden birthornot.com. Paret, som bor i Minneapolis, USA, har vært gift i ni år, og oppdaget at de var gravide i slutten av september. På nettsiden forteller de hvordan graviditeten skrider frem og legger ut bilder av fosteret - en frisk gutt de har kalt «Wiggles».

På nettsiden kan de som vil stemme for om paret skal abortere babyen eller ikke.

- Vi vil holde deg informert om graviditeten som om det var ditt eget barn, vi vil poste tankene og følelsene våre, mens vi kjemper for å komme frem til hva vi vil. Vi vil at du skal se hva vi ser og føle det vi føler. Vi inviterer deg til å ta denne reisen sammen med oss, mens vi overveier mulighetene våre og oppmuntrer deg til å benytte denne nettsiden til å atemme og si din mening, skriver Pete på nettsiden.

Abortmotstand?
Nettsiden og avstemningen har selvsagt skapt voldsomt oppstyr, og kommentarfeltene på siden er fulle av folk som trygler paret om å ikke ta abort - og de som mener at abort er et fritt valg, men at en avstemning er avskyelig.

- Jeg forstår ikke hvordan noen kan være så kaldhjertete og kalkulerende og respektløse overfor deres ufødte barn skjebne. Å se bildene av hvordan fosteret utvikler seg, gjør det hele bare verre. Hva skal de fortelle barnet dersom det blir født? Hvordan kan de oppdra barnet, dersom de er villige til å la dets skjebne avgjøres av fremmede, sier Eric Scheidler, direktør ved Pro-life i Chicago til dailymail.co.uk.

Snur
Og enkelte mener da også at det hele er så absurd, at de mener nettsiden er satt opp kun for å provosere abortmotstandere.

Uansett - folk viser engasjement. Før saken fikk full oppmerksomhet i USA i går, var det et flertall (53 prosent) som stemte for abort, mens noen og 40 prosent mente de skulle beholde babyen.

I skrivende stund har det snudd - nå mener nesten 80 prosent av paret ikke skal abortere. Totalt er det over 57.000 som har avgitt stemme.

- Som kongressen
At det hele er en abort-kampanje, avviser derimot Arnold-paret, som det siste året har opplevd to spontanaborter.

Pete mener en avstemning er den mest demokratiske måten å avgjøre valg.

- Det er som Kongressen. De kan stemme over noe, men Presidenten har vetorett. Dersom denne avstemningen går tydelig i en retning, så vil det ha større betydning for vår avgjørelse.

Press
Alisha er 17 uker på vei, og må etter loven bestemme seg innen 9. desember for om hun skal beholde barnet eller ikke. Ekteparet har satt 7. desember som siste mulighet for å avgi nettstemmer.

Paret oppgir flere årsaker til at de vurderer abort. Blant annet skriver Pete at de har utsatt å få barn så lenge, at han er redd for å være veldig gammel når barnet flytter hjemmefra.

Begge jobber i IT-bransjen, og er ivrige bloggere. Alisha sier hun er redd for å ikke takle det å skulle både være yrkesaktiv og en god mor.

- Jeg frykter at det konstante presset om å være den perfekte mor og kone, samtidig som jeg skal ivareta en fulltids jobb, til slutt vil få hjernen til å implodere og føre til et nervøst sammenbrudd.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere