*Nettavisen* Nyheter.

- Skal bli en maskin

Aleksander Solli er offensiv etter beinbruddet.

17.12.11 12:16

To dager før serieavslutningen mot Stabæk brakk midtstopper Aleksander Solli begge beina i leggen da han ble taklet av en prøvespiller.

- Vi hadde en possession-øvelse hvor jeg fikk en litt svak pasning mot meg. Jeg etter mot ballen og da kom det en sklitakling mot meg. Jeg husker at jeg hyler ut og faller om og at jeg etter ett minutt mister følelsen i beinet. Jeg kjente med en gang at ting ikke var som det skulle være og siden foten hang og dinglet skjønte jeg tidlig at det var snakk om et beinbrudd, sier Solli til vif-fotball.no.

Solli ble operert på Ullevål Universitetssykehus og fikk også besøk av prøvespilleren som taklet han.

- Han var selvfølgelig preget, men jeg bærer ikke noe nag til han. Det er sånt som skjer i fotballen og det var et uhell, sier Solli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Solli er nå hjemme på juleferie i Bergen, men har fått tett oppfølging av Vålerenga.

- Medisinsk koordinator Eirik Bjærke var med meg hele veien på sykehuset og jeg har allerede snakket mye med han om treningsprogram og sånne ting. Nå handler det bare om å kaste krykkene, komme tilbake til Oslo i januar og jobbe videre derfra, sier han.

Tidligere denne uken fjernet Solli stingene etter operasjonen og han kan nå belaste foten noe selv om han fortsatt bruker krykker.

- Legene sier operasjonen gikk bra, så jeg satser på at dette skal gå seg til og fungere, sier Solli.

- Jeg føler meg bra, men har selvfølgelig mistet litt muskelmasse i låret. Det gjør også vondt når jeg har belastet foten over en periode, men etter forholdene har jeg det bra.

Var på utgående kontrakt

Solli kom fra Løv/Ham før 2011-sesongen og signerte en toårskontrakt med Vålerenga. Selv om prognosene for hvor lenge han er ute av spill foreløpig er litt usikre, kunne skaden betydd at Solli ville gå skadet fram til kontrakten med Vålerenga nærmer seg slutten. Vålerenga-manager Martin Andresen ville det annerledes.

- Martin besøkte meg på sykehuset og ga meg beskjed om at jeg får ett år til i Vålerenga. Det er noe jeg setter veldig stor pris på. Det gjør at jeg ikke føler meg glemt og at Vålerenga fortsatt har trua på meg selv om jeg ikke har vært førstevalget i år, sier Solli.

- Da kan jeg bruke den tiden det tar å komme tilbake for fullt også utvikle meg videre etter det. Det handler om å ta tiden til hjelp og det er liten vits å skynde seg tilbake, da kan det bare bli verre.

Sparrer med Fellah

Mohammed Fellah opplevde samme skade da han i en landskamp i august 2007.

- Jeg har snakket mye med Fellah allerede. Det er viktig å få referanser fra andre som har opplevd det samme. Det er til god hjelp, sier Solli.

- Selv om jeg for øyeblikket ikke kan trene fotball eller beina, så kan jeg jobbe med mye annet og få en utvikling selv om det for øyeblikket ikke er fotballmessig.

Metall i kroppen

For mange kan det være lett å bli nedenfor når en slik skade inntreffer, men Solli velger å være offensiv.

- Med en gang det skjedde så måtte jeg bare ta det for hva det var. Jeg skal gjøre det beste ut av skadeperioden og er supermotivert for å komme tilbake sterkere enn før. Jeg har jo også fått metall i kroppen nå, og det passer jo godt når jeg skal bli en maskin, avslutter den offensive midtstopperen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.