RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal drive fram talentene

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Uansett alder - er du fotballspiller i Vålerenga kan du ikke unngå å møte den italiensk-engelske Andrea Loberto (32). Spillerutvikleren som klubben fikk tak på i 2005 smiler bredt om dagen - for klubbens ungdomssatsing begynner å gi resultater.

På A-laget til Petter Myhre og Harald Aabrekk banker de på døra mange. Glenn Roberts, Mohammed Fellah, Steinar Strømnes og Alexander Mathisen har vist seg fram i år. Og bak disse kommer det flere.

- Vi skal klare å drive fram en ny a-lagsaktuell spiller hvert år, sier Andrea til vif.no.

Fem års satsning
Andrea Loberto jobber i Vålerenga som spillerutvikler for unge mellom 13-19 år. Han tar seg av talentutvikling slik at klubben kan drive fram egne spillere i langt større grad enn hva tilfellet har vært før.
- Det er først nå vi ser resultater av en femårs satsing på unge spillere, sier konstituert klubbdirektør Elin Horn.
Hun legger til at ansettelsen av Andrea i fjor var et av flere tiltak rettet inn mot rekrutteringsarbeidet i klubben.
I år kan klubben vise til seier i Junior Elite (JET)-turneringen på Hamar og seier i junior interkretsserien. Samtidig som klubben har levert spillere til yngre landslag som har markert seg godt.
Vålerenga Akademiet begynner å ta form, så her skjer det mye positivt når det gjelder talentutviklingen.

Jobber på tverrs
Andrea jobber på tverrs av aldersgrensene, men mest med spillere fra 13 til 16 år. Sjøl har hatt tatt over treneransvaret på G16-laget denne sesongen. Men han følger opp 1.lagene i alle de andre aldersklassene også.

Han kan treffes på Valle til alle døgnets tider om trent. Han tar tak i en eller flere spillere. Arrangerer spesial-økter og setter sammen talentøkter for spillere med spesielle ferigheter.
Andrea Loberto er fra Milano i Italia (født 1974), moren er engelsk og faren italiensk. Da han var 13 år flyttet han til England og i 2005 flyttet han videre til Norge.

Vært i Leeds
Han har tidligere jobbet i fotballakademiet til den engelske proffklubben Leeds United . Der hadde han ansvaret for utviklingen hos unge spillere mellom ni og 16 år. Andrea har også UEFA trenerutdannelse på sin CV.

Hva ser han etter når han leter etter gode fotballtalenter?
- De ferdighetene som kreves er god basisteknikk, evnen til å tenke raskt og ha stor hurtighet. Spillerne må også ha god spilleforståelse og en positiv personlighet. De må jobbe hardt og ha viljen til å lære så mye som mulig.
- Jeg vil gi unge fotballspillere den fotballutdannelsen som kreves for å komme seg opp på A-laget, sier Andrea til vif.no.

Men hva synes han om norsk fotball og Vålerenga?
- Jeg synes at Norge er et bra land og stortrives med å være bosatt her. Vålerenga er en stor klubb med en lang historie bak seg og med lidenskaplige supportere, og jeg mener at klubben har et stort utviklingspotensiale på flere områder, sier Andrea.

Kontrakt til 2008
Han har en kontrakt med Vålerenga fram til 2008 som talentutvikler og kan tenke seg å være her i en lang periode.
Han ønsker å jobbe hardt for å få fortsette i klubben.
Da vi spurte han om hva han gjør i fritiden svarte Andrea at han hører på musikk, drar på konserter, leser bøker, er med venner og koser seg med Italiensk mat.
Om seg sjøl sier han;
Målbevisst, ærlig og vil alltid lære noe mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere