RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal ikke skje igjen

SKAFFER PENGER: Kirkesjef Johannes Sørhaug i Porsgrunn kirkelige fellesråd vil nå starte arbeidet for å skaffe penger til sprinkling av tvillingkirken på Vestsiden i Porsgrunn. Dette vil koste omlag to millioner kroner.
SKAFFER PENGER: Kirkesjef Johannes Sørhaug i Porsgrunn kirkelige fellesråd vil nå starte arbeidet for å skaffe penger til sprinkling av tvillingkirken på Vestsiden i Porsgrunn. Dette vil koste omlag to millioner kroner. Foto: Torbjørn Bendiksen (TELEMARKSAVISA)
Nå skal kirkesjefen i Porsgrunn skaffe penger til sprinkleranlegg ved vestre Porsgrunn kirke.

Østre Porsgrunn kirke hadde ikke montert noen form for brannslokningsanlegg. Nå vil kirkesjefen i Porsgrunn skaffe penger til et komplett sprinkelanlegg i Vestre Porsgrunn kirke, skriver Telemarksavisa.

Målet er å forhindre at tvillingkirken på Vestsiden i Porsgrunn ikke skal lide samme skjebne som den 250 år gamle trekirken som i natt brant ned til grunnen.

Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen natt til mandag. Brannen brøt ut litt etter klokken tre natt til i dag.

To minutter senere var brannvesen og politi på stedet, men da brant det allerede godt i den gamle trekirken.

En million
Bystyret bevilget på siste møte en million kroner til sprinkling av loftet og tårnet på vestre og østre Porsgrunn kirker. Dette hadde neppe forhindret den eksplosjonsartede brannen i Østre Porsgrunn kirke i natt.

- Anlegget som var under prosjektering var et sprinkelanlegg hvor brannvesenet fysisk måtte ha kommet for å koble til vann. Det er ikke et anlegg med vann tilkoblet og ville neppe hatt stor effekt slik som denne brannen utviklet seg, sier kirkesjef i Porsgrunn Johannes Sørhaug.

Østre Porsgrunn kirke hadde et varslinganlegg med direkte kontakt med brannvesenet, men ikke noe sprinklingsanlegg bortsett fra slanger og annet slokningsutstyr, bekrefter Sørhaug.

Vil skaffe penger
Han opplyser nå at Porsgrunn kirkelige fellesråd umiddelbart vil starte arbeidet med å skaffe penger til et komplett sprinklingsnalegg til kirken på Vestsiden. Et slikt anlegg vil koste omlag to millioner kroner. Tvillingkirken på andre siden av elven er to år eldre enn kirken som brant i natt.

- Vi ønsker selvsagt ikke at dette skal skje i igjen. En brann som denne var noe jeg håpet at jeg aldri skulle få oppleve, sier kirkesjefen.

Brannårsaken
Avdelingsleder for vedlikehold av kommunale bygg i Porsgrunn, Bjørn Sverre Nyrud, sier til avisa Varden at brannen må være påsatt. Denne påstanden er Sørhaug kritisk til.

- Jeg ønsker ikke å spekulere i brannårsaken og det er vel strengt tatt alt for tidlig, sier kirkesjefen i Porsgrunn kirkelige fellesråd.

- Jeg har snakket både med politiet og brannvesenet om dette og ingen ønsker å konkludere. Dette er vel strengt tatt alt for tidlig. Mitt inntrykk er at etterforskerne har noen teorier men at de går bredt ut, avslutter Sørhaug.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere