RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal jage et tidlig mål

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Foran søndagens kamp mot bunnplasserte Sandefjord mener assistent- og keepertrener Gjermund Østby at det blir viktig å ta grep om kampen fra avspark og jage en tidlig scoring. Se VIFs lag her

Vålerengas lag mot Sandefjord: 1 Arni Gautur Arason – 13 Jarl André Storbæk, 20 Jørgen Horn, 16 Dan V. Thomassen, 3 Allan K. Jepsen – 6 Freddy dos Santos, 9 Jørgen Jalland, 19 Christian Grindheim – 11 Morten Berre, 34 Gunnar Heidar Thorvaldsson, 7 Daniel Fredheim Holm

Etter to ukers landslagspause, er det nå tilbake til hverdagen i norsk fotball, og den spennende avslutningen på årets Tippeliga. Bunnplasserte Sandefjord blir ingen enkel oppgave, skal vi tro Østby.

- Vi tror vi slår Sandefjord på søndag fordi vi er grundig forberedt. Vi har fått noen gode treningsdager den siste tiden, og vi skal klare å matche Sandefjord på innstilling og duellspill. Så får vi også håpe vi er hakket bedre offensivt, sier han til vif.no etter lørdagens trening.

- Alle ser hvor tett og jevnt det er i Tippeligaen i år, og Sandefjord borte er ikke nødvendigvis lettere enn å møte et av topplagene borte. Bunnlag har en tendens på slutten av sesongen til å mobilisere tidlig i kampene, og da blir det viktig for oss å få det første målet.

Fotball handler mye om trua på egne ferdigheter, blandet med innstilling og vilje til hardt arbeid.

- Vi må ikke gi Sandefjord trua på at dette kan gå bra for Sandefjord. Vi skal i alle fall ikke invitere Sandefjord inn i kampen tidlig, og vi går på banen for å styre kampen fra avspark, forklarer han.

- Da må vi matche de på duellkraft og løpsstyrke. Vi prøver å spille vårt eget spill, men er samtidig avhengige av å kjenne styrkene og svakhetene til Sandefjord. Vi skal demme opp for styrkene, og ikke minst blir det like viktig å utnytte svakhetene.

30 poeng er målet
Med seier mot Sandefjord går Vålerenga opp på 27 poeng i serien. Da begynner også veien ned til bunnstriden å bli såpass lang at man kan legge den bak seg for godt.

- Om vi vinner i morgen, tror jeg ikke vi havner i bunnstriden utover høsten, men vi skal ha 30 poeng før vi kan puste lettet ut. Vi ønsker å se oppover og komme så langt opp på tabellen som mulig. Vi har en målsetning om å være blant de fire-fem beste, og det er det fortsatt en viss mulighet til å nå. Det skal vi strekke oss etter, sier en offensiv Østby.

Derfor blir kampen mot Sandefjord veldig viktig, og allerede på torsdag venter en ny viktig kamp i 1.runde i UEFA-cupen borte mot Austria Wien.

- Vi tenker alltid at den nærmeste kampen er den viktigste. Det er slik vi må tenke. Vi må toppe laget mot Sandefjord nå, og vi skal toppe det igjen på torsdag. Vi sparer ikke folk på søndag for å spille mot Austria Wien, selv om vi har et stort ønske om å nå gruppespillet i UEFA-cupen.

- Gruppespillet der er en stor gulrot for oss, og vi skal gjøre alt vi kan for å komme dit. Det vil gi klubben et løft, både sportslig og økonomisk. Men, vi nedprioriterer ikke serien av den grunn, det kan vi ikke gjøre, avslutter Østby.

Vålerengas tropp mot Sandefjord: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 8 Sebastian Mila, 9 Jørgen Jalland, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 16 Dan V. Thomassen, 19 Christian Grindheim, 20 Jørgen Horn, 23 Arnar Førsund, 26 Bojan Zajic, 31 Kristian Brix, 34 Gunnar Heidar Thorvaldsson.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere