*Nettavisen* Nyheter.

- Skal sjekke menn med makt

- Jeg elsker champagne og kjekke menn med makt, sier Marit Åslein om sine forhåpninger rundt åpningen av Operaen i Bjørvika.

12.03.08 09:23

(SIDE2:) 12. april går dørene opp for Den norske opera og ballett i Bjørvika i Oslo. Og det med kongelig sus, solister i verdensklasse, Marit Åslein på NRK-jakt etter menn med makt - og verdens pussigste slavekor.

Slavekor
- Det består av folk som har slavet på bygget, folk som har slavet i kommunene slik at vi kunne bygge operaen og egne medarbeidere i operaen, sier operasjef Bjørn Simensen. Det spesielle koret skal stille i sitt vante arbeidstrekk som blir alt fra vernehjelm til bunad og øvingene er i god gang.

- Er du nervøs for resultatet, spør Anne Grosvold.

- Ja, bekrefter Simensen.

Anne Grosvold skal stå for pauseinnslaget med utegående reporter Marit Åslein, mens NRKs klassiske ekspert, Arild Erikstad, skal lose TV-seerne og lytterne av P2 gjennom kvelden.

- Jeg elsker champagne og menn med makt, så kanskje jeg sjekker opp en, sier Marit Åslein som også minnes hvor hett det ble da hun møtte Valgerd Svarstad Haugland sist.

- Det var jo litt tett, smiler hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lise Åserud, SCANPIX

Kongelig tilstedeværelse
Foruten 200 som er blitt valgt ut fra en loddtrekning av oss vanlige dødelige, så blir det mye fintfolk og stort sikkerhetsoppbud utenfor Bjørvika denne kvelden.

Kongen og dronningen er selvskrevne gjester, og kronprinsparet har meldt seg på. Samtidig kommer Dronning Margrethe av Danmark, kronprinsesse Victoria av Sverige og den islandske og finske presidenten.

I tre timer blir det full trøkk fra store internasjonale solister Anja Harteros, Maria Guleghina og René Pape. Og våre egne stjerner Elizabeth Nordberg-Schulz og Solveig Kringlebotn kommer.

Ballettsjef Espen Giljane har satset på først og fremst å vise frem den store balletten som nå endelig er kommet inn i operaens offisielle navn.

- Vi har isteden satset på å vise hva som balletten skal jobbe med fremover og har hyret kjente koreografer som William Forsythe og Christopher Wheeldon, sier Espen Giljane.

Åpningsgallaen som huser 1305 gjester, vil hylle humoren, klassisismen og den varierte bredden innen opera og ballett. Senere vil operaen åpne dører for PJ Harvey, Oslo jazzfestival, bollywoodmusikk og Seigmen.

LES MER:Seigmen til Operaen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.