RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal skyte broren din

Med en 22 kaliber rifle, truet en 27 år gammel mann to brødre på fest. Hjemme hos mannen fant politiet en omfattende knivsamling.

Onsdag ble mannen i Bergen tingrett dømt til ni måneders fengsel, blant annet for truslene mot de to brødrene.

Kastet ut fra fest
Det var i mars i fjor at mannen ble kastet ut fra en fest i Åsane, etter at han og en kamerat hadde havnet i klammeri med to brødre. Brødrene ble ikke kastet ut, og 27-åringen ble så rasende at han tok taxi hjem for å hente riflen. Før han kom tilbake til festen, gjemte han våpenet i buksebenet. Riflen var uladd, men han hadde tre skudd liggende klar i lommen.

Flyktet til loftet
Utenfor festen møtte han den ene broren. « Jeg skal skyte broren din» sa han. Mannen gikk da tilbake til festen og advarte broren. De to flyktet deretter opp på loftet og fikk varslet politiet om våpendesperadoen som sto utenfor.

«Nå er det krig!»
Senere på natten skal knivsamlerens kamerat ha kommet med drapstrusler til brødrende på telefonen. «Nå er det krig!» skal han blant annet ha uttalt.

Stjal skytevåpen
Nøyaktig ett år senere brøt knivsamleren seg inn i et hus i Åsane og stjal en hagle og en jaktrifle med kikkersikte. I tillegg stjal han ammunisjon til begge våpnene.

I forbindelse med dette, ransaket politiet hjemmet hans og fant en betydelig mengde kniver, i tillegg til en kasteøks. Mannen forklarte da at han var samler og brukte knivene i kampsporten Shaolin Kung Fu. Knivene ble likevel beslaglagt.

Ni måneder
I Bergen tingrett ble 27-åringen onsdag dømt for trusler, to narkotikaforbrytelser, tre overtredelser av våpenloven, ett grovt tyveri, ett heleri, ett bedrageri og en overtredelse av alkoholloven. Han fikk ni måneder i fengsel.

Knivene fikk han tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere