RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal spille på våre premisser

VALLHALL (vif.no): Vålerenga har vunnet fem av de siste seks hjemmekampene i serien, og går for den sjette søndag kveld mot Ham-Kam, foran et sannsynligvis godt besøkt Ullevaal Stadion.

Fredag formiddag var det solgt over 15.000 billetter til kampen, og Petter Myhre kan fortelle at Vålerenga bare gleder seg til oppgjøret.

- Vi håper det kommer masse folk, og vi gleder oss til å gjøre alt vi kan for å vise oss fram fra vår beste side, sier han til vif.no.

Steinar Strømnes er småsyk, og ikke med mot Ham-Kam, ellers er alle klare etter både karantener og sykdom, noe som gir trenerteamet en utfordring når laget skal settes opp.

- Det gir oss et luksusproblem når vi skal ta ut laget. Vi har flere å velge mellom, mange er i form, og vi er veldig fornøyde med tingenes tilstand nå.

Vinne kampen i kampen
Ham-Kam er et hardtspillende og tøft lag og møte, men Myhre har oppskriften for tre poeng klart.

- Det blir viktig å ta kommandoen med en gang, og få kampen inn på våre premisser. Det betyr stort balltempo, stor bevegelse, og vi må være gode i omstillingen i spillet vårt, enten når vi vinner ballen, eller når vi mister den.

- Det blir viktig å vinne kampen i kampen, og vi må være forsiktige så vi ikke går i fella om å spille på Ham-Kams premisser, da gjør vi det bare vanskelig for oss selv. De er gode i duellspillet og på dødballer, spiller med stort engasjement og har prestert godt i det siste, så det blir helt sikkert en tøff kamp.

Vålerenga har også prestert godt i det siste, noe som er godt å ha med seg i en spennende høstsesong.

- Å se at vi klarer å prestere på banen gir oss trygghet og selvtillit. Med inspirasjon fra forrige kamp, må vi allikevel klare å nullstille og mobilisere maksimalt til hver kamp. Vi blir også bedre av å prestere godt over lengre perioder.

- Det er viktig med jevnt gode prestasjoner både i trening og i kampene, da utvikler vi oss som lag. På søndagene kan vi vise oss fram for folket, og det motiverer oss. Vi ønsker å vise at vi er et lag med mange gode spillere, sier han.

Betyr mye for mange
At folk kommer på kamp og støtter laget fram til seier, er det en fotballklubb lever av, og det gleder Myhre.

- Det viser oss at det vi driver med betyr noe for folk, og det gir oss en ekstra dytt. Vi ønsker alltid å vise oss fram på best mulig måte, og vi går selvfølgelig for tre poeng mot Ham-Kam på søndag, sier han.

Høstværet har virkelig truffet hovedstaden, og det kan nok forventes en våt bane på landslagsarenaen søndag kveld.

- Det gjør oss ingenting. Får vi til spillet som vi vil, via bakken, vil vi profitere på at ballen går fort. Er vi presise vil det øke sjansene for at vi klarer å spille ut motstanderen vår, forklarer han.

Ambisiøs spillestil
Det er et uttalt mål at Vålerenga skal spille mest mulig uforutsigbart og med masse variasjon. Det er ambisiøst, men ser veldig bra ut når det lykkes.

- Vi sikter høyt, og har en ambisiøs spillestil. Derfor kan det også se ekstra ille ut når det ikke fungerer, i forhold til om vi hadde hatt en mindre ambisiøs spillestil. Spiller man på mindre risiko, er fallhøyden mindre, forklarer Myhre.

- Man blir hardere straffa på på dårlige dager, men det er forskjell på å ikke ville og ikke evne. Vi kan ikke la oss affisere av det, men jobbe videre for at det blir mest mulig gode dager.

Som vanlig får vi ikke lurt Myhre til å avsløre laget mot Ham-Kam, det blir offentliggjort en time og et kvarter før kampstart. Men, det er noen endringer i troppen siden sist, da både Thomas Holm (karantene) og Kjetil Wæhler (sykdom) er tilbake, og Steinar Strømnes (sykdom) er ute.

Troppen:1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 15 Alexander Mathisen, 17 Mohammed Fellah, 18 Rune Lange, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 23 Tore André Flo, 24 Kjetil Wæhler

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere