RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal sprenge en bombe i Göteborg

Sist oppdatert:
Politiet anser trusselen som reell.

Politiet i Göteborg har mottatt tips om en bombetrussel. Trusselen gjelder lørdag, og er rettet mot Göteborg sentrum. Men trusselen er svært vag, og politiet aner ikke tidspunkt eller sted for det angivelige bombeangrepet.

- Vi fikk informasjon i begynnelsen av uken om at noen skulle sprenge en bombe. Det var ikke personen selv som ga lyd fra seg, men vi fikk høre om det via andre kanaler, sier politisjef Carina Persson til Aftonbladet.

- Vi anser kilden som troverdig, men har ikke klart å bekrefte om trusselen er virkelig. Vi har heller ikke fått noen spesiell sted eller tidspunkt, noe som ikke gjør jobben vår lettere, sier hun til avisen.

Politiet mener imidlertid at det ennå ikke foreligger nok informasjon til å kunne iverksette avsperringer rundt i Göteborg sentrum.

Men politiet vurderer å styrke bemanningen i sentrum med både sivilt og uniformert politi utover kvelden.

Politiets sikkerhetstjeneste i Sverige, Säpo, er også koblet inn i saken.

Fredag startet en rettssak mot to terrortiltalte i byen, men politiet har så langt ikke klart å finne noen kobling mellom rettssaken og bombetrusselen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere