RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skandaløst å legge ned Aker sykehus

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Onsdag ble det vedtatt at sykehuset i Oslo skal legges ned, men Fagforbundet fortsetter kampen.

- Dette er et skandaløst vedtak, som ikke kan bli stående. Helseministeren må på banen og slå fast at Soria Moria 2 gjelder også for Oslo, sier Are Saastad i Fagforbundet Aker. I erklæringen står det at ingen lokalsykehus skal legges ned. Dette gjelder også gjelder for Oslo.

Opprørt over vedtak

Han er opprørt etter at Styret i Oslo universitetssykehus (OUS) vedtok nedleggelse av Aker sykehus. 27. januar sa Oslo bystyre enstemmig nei til nedleggelse, men til ingen nytte.

Nå proklamerer Fagforbundet at kampen for Aker sykehus fortsetter. Saastad mener vedtaket vil få store politiske konsekvenser.

- Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen må nå på banen. Hvis ikke vil det rødgrønne regjeringsprosjektet miste all troverdighet i helsesektoren - og ikke minst blant pasientene våre.

I en pressemelding minner han om at de rødgrønne har satt seg som mål å gjenvinne det politiske flertallet i kommunevalget i Oslo neste år.

- Jeg tror dette ryker, om ikke denne beslutningen omgjøres, sier Saastad.

Byråkrater vs. bystyre

Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Bjørnar Moxnes, mener også at kampen ikke er tapt. - At flere medier onsdag meldte at nedleggelsen nå er endelig bestemt, medfører ikke riktighet.

- Dette samsvarer ikke med tidligere uttalelser fra helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Helseministeren har sagt at hun vil avvente beslutningen fra styret i Oslo Universitetssykehus, og deretter vurdere om hun skal gripe inn.

Moxnes påpeker at det i tillegg til vedtak fra OUS, foreligger et enstemmig vedtak fra Oslo bystyre mot nedleggelse.

Bystyre har også kommet med et krav om uavhengig evaluering av erfaringene befolkningen i Stovner og Grorud har gjort etter at de ble overført fra Aker til Ahus. I tillegg har helseministeren også blitt overrakt 38.000 underskrifter mot nedleggelse av sykehuset.

- Realiteten er derfor at saken nå ligger på helseministerens bord. Hun kan velge å lytte til helsebyråkratene, og la nedleggelsen gå sin gang. Eller hun kan lytte til et enstemmig bystyre og nærmere 40.000 Oslo-borgere, som krever at Aker sykehus skal bestå, sier Moxnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere