*Nettavisen* Nyheter.

- Skattekutt gir velferdskutt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Ap-nestleder Helga Pedersen etterlyser baksiden av Høyres politiske medalje.

28.08.10 17:00

- Skattekutt fører til velferdskutt. Regningen blir sendt til folk flest slik vi nå ser i Sverige, sier Helga Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ap-nestlederen slår tilbake mot Høyre-leder Erna Solberg, som hevdet at Ap tegner et skremmebilde av Høyre.

- Høyres eneste vei til makten går gjennom Fremskrittspartiet. Det kan ikke Erna Solberg snakke seg bort fra. Da må Høyre tåle at vi peker på hva slags politikk vi i sum vil få med et samarbeid mellom Høyre og Fremskrittspartiet. Høyre må fortelle hvor partiet skal kutte, sier Pedersen.

Les også: Høyre størst på enda en måling

Som i Sverige
- Det blir nok akkurat som i Sverige, hvor den borgerlige regjeringen har snakket om velferd men har gitt store skattelettelser og svekket A-kassen for de arbeidsledige, sier Pedersen og viser til at Sverige har en arbeidsledighet på åtte prosent og 25 prosent av svensk ungdom står uten jobb.

Pedersen hevder at det er mindre interessant om det er svenske Moderaterna som har lært av Høyre eller Høyre som nå har lært av sine svenske kolleger.

- Solberg innrømmer jo selv at fokuset på skatt og skole som ga valgseier i 2001 ble for snevert, sett i ettertid. Derfor utvider Høyre nå perspektivet, poengterer Ap-nestlederen.

Medaljens bakside
Torsdag la Erna Solberg vekt på at Høyres sjel ligger i velferdspolitikken.

- Solberg må tørre å si hva hun skal prioritere ned i et samarbeid med Fremskrittspartiet. Jeg etterlyser baksiden av Høyres medalje. Det betyr økt brukt av private velferdstjenester. Pappapermisjon og distriktspolitikken vil måtte lide når Høyre skal samarbeide med Frp framfor sentrum i norsk politikk. Det norske velferdssamfunnet slik vi kjenner det i dag vil bli svekket, sier Helga Pedersen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.